Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği Faaliyete Başladı

Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği, merkez Antakya ilçesindeki hizmet binasında faaliyete başladığını açıkladı.

07.05.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-15:18)

Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği, merkez Antakya ilçesindeki hizmet binasında çalımaşya başladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, eşliğinde Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz ile beraber, Habib'i Neccar Camisi civarında bulunan temsilcilik binasında incelemeler yaptı.

Kıran, burada Vali Doğan ve Büyükelçi Cengiz ile bir süre görüşüp çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Ziyaretten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kıran, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Akdeniz Diyaloğu ülkelerinin daimi temsilcileriyle birlikte bugün Hatay'ı ziyaret ettiklerini söyledi.

'EN KISA SÜREDE RESMİ AÇILIŞINI YAPACAĞIZ'

Stoltenberg'in kentin hem tarihi konumu hem stratejik önemini bizzat yerinde görme şansına sahip olduğunu belirten Kıran, şunları aktardı:

"Az önce tamamladığımız brifinglerden sonra Hatay'ın güzelliklerini tatmak üzere şehrin caddeleri ve sokaklarına geçtiler. Kentin gerek kültürel zenginliklerini gerekse gastronomi alanındaki konumunu bizzat yerinde müşahede edecekler. Bizler için Hatay'ın stratejik öneminin yanında ayrı bir anlamı da var. Cumhurbaşkanımızın onayıyla Hatay'daki temsilciliğimizi açma sürecini tamamlamış bulunuyoruz. En kısa sürede resmi açılışını yapacağız. Bakanımız, Büyükelçi Serdar Cengiz'i temsilci olarak atadı. Hatay'ın bölgedeki kritik konumu ve dış politikadaki yeri itibarıyla, özellikle göçmenler hakkındaki süreci, Suriye'deki gelişmeleri çok yakından takip edecek ve bakanlığımızı Hatay'dan bilgilendirecek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal