Dışişleri Bakanı, Tunuslu Mevkidaşı İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Othman Jerandi ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu Türkiye'nin; Tunus'un geleceğine verdiği önemi ve Tunus halkına verdiği desteğine dikkat çekti.

28.07.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 28.07.2021-09:48) Dışişleri Bakanı, Tunuslu Mevkidaşı İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, el Cerendi’ye Türkiye'nin Tunuslu vatandaşlara verdiği desteğini iletti. Buna bağlı olarak Bakanlıktan gelen bilgilendirmeye göre, Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı el-Cerendi ile telefon ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Tunus'un istikrarı ile huzuruna verdiği önemi ve Tunus halkına olan desteğine dikkat çekti. 

TUNUS'TA NE OLDU? 

Tunus'ta, 25 Temmuz tarihinde hükümet ve muhalefet partilerine yönelik yüzlerce kişinin katılımıyla protesto gösterileri yapılmış, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere, parti merkezlerine şiddetli saldırılar meydana gelmişti. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Meclis'in bütün yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını rafa kaldırdığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

SAİD, KENDİSİNİ BAŞSAVCI İLAN EDEREK YARGININ ALANINA DA MÜDAHALE ETMİŞTİ 

Hükümete yönelik bu darbe girişiminin ardından askerler, Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamıştı. Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir "darbe" olduğunu vurgulamıştı. Kays Said ise tarihi bir sorumluluk üstlendiğini, aldığı kararların anayasaya uygun olduğunu belirterek, bunu "darbe" olarak nitelendirenlerden "hukuk derslerini gözden geçirmelerini" istemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal