Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, New York'ta İdlib'te Artan Tansiyona Parmak Bastı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib’te artan tansiyona işaret ederek, “İdlib’in nüfusu neredeyse Türkiye’deki Suriyelilerin sayısı kadar. Açıkça görülüyor ki yeni bir göç dalgasını çözemeyiz” dedi.

25.09.2019-00:02 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-23:57) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, New York'ta İdlib'te Artan Tansiyona Parmak Bastı

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu için ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği tarafından düzenlenen "Suriye" konulu Yüksek Düzeyli Toplantı'da konuştu.

"YENİ BİR GÖÇ DALGASINI ÇÖZEMEYİZ"

Benzer bir toplantının yaklaşık 6 ay önce Brüksel'de yapıldığını ve o günden bugüne Suriye'deki durumun giderek kötüleştiğini belirten Çavuşoğlu, İdlib'te artan tansiyona işaret etti. Esad rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli'nin Türkiye sınırına dayandığını belirten Çavuşoğlu, “İdlib'in nüfusu neredeyse Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı kadar. Açıkça görülüyor ki yeni bir göç dalgasını çözemeyiz” ifadelerini kullandı.

"DEVAMLI BİR DESTEK BEKLİYORUZ" 

AB'ye mülteciler konusunda Türkiye'ye olan katkılarından dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin tek başına 40 milyar dolar harcadığını hatırlatarak, “Mültecilere yardım etmek ahlaki bir sorumluluktur, bu sebeple daha güçlü ve devamlı bir destek bekliyoruz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal