26.12.2020-10:11 (Son Güncelleme:25.03.2023-17:28)


1

KABARTMA TOZU VE LİMON

KABARTMA TOZU VE LİMON

Ufak bir kasenin içerisinde yemek kaşığı kabartma tozu ve aynı ölçüdeki limon suyunu karıştırın ve temiz bir bez ile dişlerinize uygulayın. Birkaç dakika sonra durulayın ve farkı gözlerinizle görün. Çok fazla kullanmanız diş minesine zarar verecektir. 10 günde bir tekrarlayabilirsiniz.



2

ÇÖREK OTU

ÇÖREK OTU

Çörek otu diş ağrısına iyi gelir. Çörek otu ya da yağını çürük diş olan bölgeye uygulayın.



3

ZERDEÇAL

ZERDEÇAL

Zerdeçalı ılık bir suyun içine koyarak gargara yapabilirsiniz.



4

SARIMSAK

SARIMSAK

İki üç diş sarımsağı ezerek çürük dişin üzerine sürün.



5

C VİTAMİNİ

C VİTAMİNİ

C vitamini zengini meyveler kullanarak diş beyazlatmak. Bu yöntemimiz belki de en kolayı. Çünkü tek yapmanız gereken domates veya çilek gibi C vitamini bakımından zengin olan meyveleri dilimleyerek dişlerinizin üzerine koymak ve 5 dakika beklettikten sonra durulamak. Ancak aynı limon suyu kullandığımız yöntemdeki gibi fazla kullanımı diş minesine zarar verebiliyor. Bu sebeple 10 günde birden fazla kullanmamaya özen göstermek gerekiyor.



6

KARANFİL VEYA KARANFİLYAĞI

KARANFİL VEYA KARANFİLYAĞI

Karanfil ya da karanfil yağını çürük dişin üzerine doğru dökerek ağzınızda bekletin ve sonra tükürün.



7

ELMA SİRKESİ

ELMA SİRKESİ

Asidik yapısı diş üzerinde biriken plak ve tortuları temizler. Tek yapmanız gereken ağzınızı elma sirkesiyle çalkalamaktır. Ağzınızı çalkaladıktan sonra diş fırçanıza biraz elma sirkesi dökerek dişlerinizi sirke ile güzelce fırçalayın ve birkaç dakika beklettikten sonra durulayın. Dişleriniz ilk günkü gibi bembeyaz olacaktır.



8

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı ile gargara yapın. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile 10 dakika kadar gargara yapın ve sonrasında durulayın. Haftada bir kez, birkaç hafta boyunca uyguladığınızda farkı kendi gözünüzle göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR