Diş Çıkaran Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Bebeklerin diş çıkarma dönemleri genellikle 4. ya da 6. Aylıkken başlamaktadır. Bu belirtiler, huzursuzluk, iştah kaybı, uykuya geçmekte zorluk, ısırma eğilimi, salya salgılamanın artması ve ateşin yükselmesidir. Peki, diş çıkaran bebeklerde ateş nasıl düşürülür? Diş çıkaran bebekler nasıl rahatlatılır?

03.07.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:14) Diş Çıkaran Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Bebekler için normal kabul edilen vücut ısısı aralığı 36 derece ila 37.5 derecedir.

Bebeklerin 37.5- 38 derece ateşinin olduğu durumlarda bebekler ateşlenmiş kabul edilmektedir.

Diş çıkaran bebeklerde ateş nasıl düşürülür?

İlk olarak bebeğin çıplak olması sağlanmalıdır.

Bebeğin kıyafetleri çıkarıldıktan sonra, çok soğuk olmayan, neredeyse bebeğin vücut ısısı kadar sıcaklığa sahip olan bir suya temiz bir bez batırılarak fazla suyu sıkılmalı ve nazikçe bebeğin cildi silinmelidir. Bebeğin vücudundaki dirsek, boyun, kasık ve diz bölgeleri için aşırıya kaçmadan bu bezle baskı uygulanmalıdır.

Bebeğin kıyafetleri ince ve hava geçiren özelliklerde seçilmelidir. Ayrıca oda sıcaklığı normal seviyelerde olmalıdır. Normal sayılan oda sıcaklığı ise 21 derece ila 22 derece arasıdır.

Bebek, ateşi yükseldiği için üşür ve titreyebilir. Üşüdüğü düşünülerek bebeğe kalın giysiler giydirilmesi ve bebeğin üzerine örtü örtülmesi doğru bir davranış değildir ve bebeğin ateşinin daha da yükselmesine neden olacaktır.

Bebeğin fazla hareket etmesi, vücut ısısının da artmasına neden olacağı için bebek sakinleştirilerek hareketi azaltılmalıdır.

Diş çıkaran bebeklerde ateş nasıl düşürülür sorusunun bir diğer cevabı ise bebeğe ılık bir duş aldırmaktır. Bu duş bebeğin hem diş çıkarma nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlıklarını azaltmaya yarayacak hem de ateşinin düşmesine yardımcı olacaktır.

Bebeğe bezle kompres yaparken ya da duş aldırırken kesinlikle soğuk su kullanmayın.

Eğer, bunlara rağmen ateş düşmediyse bebeğe uygun bir ateş düşürücü verilebilir. Bu ateş düşürücünün size doktor tarafından reçetelenmiş olması önemlidir. Rastgele ateş düşürücü ilaçlar kullanmak bebek için zararlıdır.

Tüm bu yöntemlere rağmen, bebeğin ateşi düşmediyse ve daha da yükselme eğilimiyse diş çıkarma ateşi değil de enfeksiyon kaynaklı bir ateş olabileceği akla gelmelidir. Yüksek ateş, aynı zamanlarda bebeğin vücudundaki enfeksiyonla savaşmasının da belirtisidir. Bu durumda, bebeğin ivedilikle bir doktora gösterilmesi şarttır. Fazla yükselen ateş bebeklerin havale geçirmesine neden olacağı için tehlikelidir.

Diş Çıkarma Dönemindeki Bebek Nasıl Rahatlatılır?

Bebeğin ateşi düşmüş, ancak diş çıkarma nedeniyle bebek hala huzursuzluk yaşıyor olabilir. Bebeğin diş çıkarırken ortaya çıkan rahatsızlıkları azaltmanız için birkaç yol var:

• Soğuk ve hijyenik bir bezle nazikçe diş etlerine masaj yapmak

• Soğuk ve temiz bir metal kaşığı bebeğin diş etleri üzerinde gezdirmek

• Bebeğin sürekli ısırdığı diş kaşıma oyuncaklarını dolaba koyarak serinletmek

• Bebeğin sakinleşmesi için bebeği kucağa almak ve sakinleştirici müzikler dinlemek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal