06.02.2021-10:55 (Son Güncelleme:06.02.2021-10:55)


1

Amerikalı'nın Wisconsin eyaleletinde oturan 60 yaşındaki kadın, Diriliş Ertuğrul dizisini izledikten sonra Müslüman oldu. İşte haberin detayları...



2

Amerika'nın Wisconsin eyaleletinde yaşayan kadın Netflix de gezinirken Diriliş Ertuğrul dizisine denk geldi. Allah, İslam, barış, adalet ve mazlumlara yardım hakkında duydukları ilgisini çekti ve izlemeye başladı.



3

Diriliş Ertuğrul'u izledikten sonra 'Hatice' adını alan 60 yaşındaki kadın, Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilenerek Müslüman oldu.



4

60 yaşındaki Amerikalı, dizide en çok Ertuğrul, Turgut ve Selcan Hatun karakterlerini beğendiğini, Bamsı Alp'in ise gerçekte Ertuğrul'un yanında hiç bulunmadığını öğrendiğinde hayal kırıklığına uğradığını söyledi.



5

Tarihi dizide Muhyiddin İbn-i Arabi karakterinin dini mesajlar içeren diyaloglarının hayatına yeni bir anlam kattığını dile getiren Hatice, 'İbn-i Arabi, dizideki en favori karakterim olmuştu. Onun söylediği sözler, beni çok düşündürüyor, bazen gözlerimin dolmasına neden oluyordu' dedi.



6

Hatice, diziyi izledikten sonra İslam ve Osmanlı tarihine yönelik araştırmalar da yaptığı söyleyerek şunları dile getirdi; 'Dizi o kadar çok ilgimi çekti ki, bütün bölümlerini 4 defa bitirdim ve şu an 5. kez seyretmeye başladım. Diziyi sık sık durdurup, bahsettikleri konu hakkında kaynakları okuyor sonra diziye geri dönüyorum. Ayrıca İslam'a, Müslümanların tarihine ve Osmanlı İmparatorluğuna ilişkin başka görselleri de internetten araştırıp, daha fazla bilgi edinmek için seyrediyorum.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr