Dinamo Kiev ile Galatasaray yardım maçı hangi tarihte oynanacak?

Dinamo Kiev ile Galatasaray, Rusya- Ukrayna savaşında yetim kalan çocuklar için karşı karşıya gelecek. Sporseverler yardım amaçlı düzenlenen karşılaşmanın ne zaman gerçekleşeceğini merak etmeye başladı. Sporseverler Dinamo Kiev ile Galatasaray maçı ne zaman oynanacak? Sorusuna yanıt arıyor.

07.04.2022-15:29 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-15:29) Dinamo Kiev ile Galatasaray yardım maçı hangi tarihte oynanacak?

Galatasaray, Ukrayna-Rusya arasında devam eden yıkıcı savaşta yetim kalan çocuklar için, Ukrayna Premier Lig takımlarından Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Yetim kalan çocuklara yardım etmek amacıyla oynanacak maçla alakalı Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu açıklama yaptı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın yıkıcı etkisi sürüyor. Binlerce kişi savaş nedeniyle hayatını kaybederken, dünya tedirgin gözlerle yaşananları izliyor. Öte yandan, Galatasaray ve Ukrayna takımı Dinamo Kiev savaş mağdurlarına yardım amacıyla güzel bir harekete imza attı. İki takım, savaşta yetim kalan çocuklara yardım etmek için karşı karşıya gelecek.

Galatasaray- Dinamo Kiev maçı ne zaman?

Türkiye’de A Milli Futbol Takım’da, Galatasaray’da ve Beşiktaş’ta görev alan Rumen Teknik adam, savaşın ardından ülkesine dönmüş ve Dinamo Kiev takımını oradan koordine etmeye başlamıştı. Savaş devam ederken, Dinamo Kiev’in Teknik Direktörü Lucescu’dan açıklama geldi. Başarılı teknik adam, savaşta yetim kalan çocuklara yardım etmek amacıyla Galatasaray ile takımının bir maç yapacağını duyurdu. Mircea Lucescu, maçın 14 Nisan Perşembe günü İstanbul’da oynanacağını da belirtti. 76 yaşındaki Mircea Lucescu, meslek hayatının en zorlu ve üzücü dönemini yaşadığını belirterek, bu zamana kadar böyle bir acıyla karşılaşmadığını söyledi. Rumen teknik adam, şu anda futboldan çok savaştan kaçarak Romanya’ya gelen Ukraynalı mülteciler için ne yapabileceklerini düşündüğünü ifade etti.

12 Nisan tarihinde Polonya’da Dinamo Kiev ile Legia Varşova takımının "Barış için maç" sloganıyla karşı karşıya geleceğini belirten Lucescu, o maçın ardından 14 Nisan’da İstanbul’a gelerek Nef Stadı'nda Galatasaray ile yardım maçı yapacaklarını söyledi.

"Türk halkı yardımseverdir!"

Maçlardan elde edilen gelirlerin Ukraynalı yetim çocuklar için kullanılacağını belirten Lucescu, Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'a böyle bir karşılaşmayı kabul ettiği için teşekkür etti. Başkan Elmas’a maç teklifinde bulunduğunu ve onun da kendilerini geri çevirmeyerek teklifi kabul ettiğini söyleyen teknik adam, Ukraynalıların ve Dinamo Kiev taraftarlarının bu hareketi asla unutmayacağını aktardı. Avrupa’nın büyük takımlarına da aynı teklifi götürdüklerini ama onların çeşitli bahaneler sunduklarını söyleyen Rumen teknik adam, Galatasaray’ın kendilerine kapılarını açtığını ve bu nedenle sarı-kırmızılı camiaya çok teşekkür ettiğini ifade etti.

Türkiye’de yıllarca yaşadığını ve Türk haklının yardımsever olduğunu bildiğini söyleyen Lucescu, bu maçın barış için verilecek mesajlar ve elde edilecek yardımlar açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Türk futbolseverlerin Galatasaray-Dinamo Kiev maçına Ukraynalı yetimleri düşünerek gelmelerini isteyen Lucescu, sloganlarının “Barış için maç” olduğunu belirtti. Bu yardım maçına herkesin gelmesini ve tribünlerin dolmasını istediğini belirten Lucescu, Türk halkının mazlumun yanında olduğunu bir kez daha göstereceğini söyledi.

Ukrayna’da yaşanan savaşın büyük bir insanlık dramı olduğunu belirten teknik adam, binlerce insanın evsiz ve kimsesiz kalarak ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Savasın en çok çocukları etkilediğini vurgulayan teknik direktör Lucescu, yapacakları yardım maçlarıyla dünya kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladıklarını belirtti. Düzenledikleri maçlarla savaşın acılarını yaşayan insanlara biraz da olsa merhem olmak istediklerini söyleyen Lucescu, sporun bu karamsar ortamda birleştirici ve onarını bir etken olacağını düşündüğünü belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal