22.02.2024-12:45 (Son Güncelleme:22.02.2024-12:45)


1

Kara para aklama suçuyla uzun süredir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Engin Polat ve Dilan Polat tutuklanmadan önce, yaşadıkları lüks sitede araç parkı yüzünden komşularının evini basıp tehdit ettikleri gerekçesiyle şikayet edilmişti.



2

Savcılık konuyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Dilan ve Engin Polat'ın cezaları kesinleşti.



3

Polat ailesi suçlarına bir suç daha eklendi. Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre; Aralarında "kara para aklama", "vergi kaçırma" gibi 4 ayrı suçtan tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat'ın komşularıyla kavga edip adliyelik olduğu dosyada yeni bir gelişme yaşandı.



4

Çift henüz tutuklanmadan önce 2 Haziran 2023 günü İstanbul Çekmeköy'de yaşanan olayda, lüks konakların bulunduğu bir sitede ikamet eden Engin ve Dilan Polat çifti Engin Polat'ın doğum günü olması nedeniyle bir parti organize etti.



5

Dilan Polat eşi için yaptırdığı "Kapatın şehrin ışıklarını, kocam pasta üfleyecek" yazılarını panolara reklam verdi. Polat çiftinin evine Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, Engin Polat'ın kardeşi Kürşat Polat'ın yanı sıra çok sayıda konuk geldi. Bu nedenle iddiaya göre site dışından çok sayıda misafir gelmesiyle park sorunu meydana geldi.



6

Polat ailesinin komşusu Metin A. ikametine geldiğinde Polatlara gelen araçların geçiş güzergahı üzerine park edilmesi nedeniyle aracını koyacak yer bulamadı. Sokak üzerine park etmek zorunda kaldı.



7

Bu sırada Engin ve Dilan Polat'ın partisinde konuk olarak bulunan Songül S.'nin bebeği ateşlendi. Doktora götürülmek istendiğinde ise Metin A.'nın park etmiş olduğu araç nedeniyle çıkış yapılamadı. Songül A., Polatların komşusu Metin A.'nın evine aracını çekmesi için gitti. Aracın çekilmemesi nedeniyle taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmaya Polat ailesi de katıldı. Metin A. ile eşi Esra A., Dilan ve Engin Polat, Sıla Doğu ve birden fazla kişinin kendisini darp ettiğini, konutuna izinsiz girdiğini belirterek şikayetçi oldu. Polat ailesi iddiaları kabul etmeyerek komşularından "hakaret", "tehdit" ve "yaralama"ya maruz kaldıklarını iddia etti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat'ın "kolumuzdan tuttular, sen kimsin diyerek küfrettiler" şikayeti yönünden "yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi. Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi 4 ayrı suçtan tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat'ın komşularıyla kavga edip adliyelik olduğu dosyada savcılık soruşturmasını tamamladı.



8

Savcılık, İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından Metin A.'nın yaralanmasının hafif nitelikte olduğuna dair rapor verdiğini ayrıca Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu hakkında da soruşturma yürütüldüğünü, Doğu hakkında takipsizlik kararı verildiğini ve kesinleştiğini belirtti. Dilan Polat'ın "hakaret", "yaralama", "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya, Engin Polat'ın ise bu 3 suçun yanı sıra ayrıca "konut dokunulmazlığını ihlal" suçunu da işlediğini belirten savcılık 11 yıl 4 aya kadar hapsini istedi. İddianame mahkemeye gönderildi. Mahkemenin kabul etmesi halinde Polat çifti önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr