Dijital Dönüşüm Ofisi Vatandaşlara Uyarıda Bulundu

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Dijital Dönüşüm Ofisi, Coronavirüs salgını sonrası artan siber saldırılarak karşı vatandaşları uyardı. Bu dönemde en yaygın tekniklerden biri olarak kullanılan oltalama tekniğine dair tüm vatandaşların dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

03.04.2020-13:40 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-13:19)

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Twitter sayfası üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların kişisel bilgilerini dijital alanda korumaları için alınacak bazı tedbirlere değinen ofis paylaşımında bu yıl Coronavirüsle alakalı 4 bine yakın alan adı alındığını, bunlardan yüzde 8’inin zararlı içerik barındırdığını belirtti.

Bu zararlı internet siteleri üzerinden oltalama tekniği adı verilen bir yöntemle kişisel bilgilerin çalınabileceği belirtilirken, açıklamanın devamında şunlara yer verildi: "Bu sitelere ve kısa mesajla iletilen bağlantılara dikkat edin. Sadece resmi kaynakları takip ederek önleminizi alın."

İlave olarak paylaşımda yer alan videoda da zararlı internet siteleri üzerinden kişisel verilere nasıl ulaşıldığı ve hangi yöntemlerin kullanıldığı anlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal