Digiturk’te TV8,5 neden yok? TV8.5 Digitürk kaçıncı kanalda?

TV 8,5 ekranlarında Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarının yayınlanması haberlerinin yapılmasının ardından kullanıcılar TV 8,5 frekans bilgilerinin ne olduğunun araştırması içerisine girdi. Peki Digitürk TV 8,5 kaçıncı kanalda yer alıyor? Digitürk 'te TV 8,5 var mı? Digitürk kanal arama ile Digitürk kanal ekleme işlemleri nasıl yapılıyor? gibi soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik. İşte ayrıntılar..

18.05.2022-20:24 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-20:24) Digiturk’te TV8,5 neden yok? TV8.5 Digitürk kaçıncı kanalda?

TV 8,5 ekranlarında Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarının yayınlanması haberlerinin yapılmasının ardından kullanıcılar TV 8,5 frekans bilgilerinin ne olduğunun araştırması içerisine girdi. Digitürk platformunda TV 8,5 kanalını göremeyen kullanıcılar TV 8,5 kanalının neden Digitürk 'te neden olmadığını merak etmeye başladı. Peki Digitürk TV 8,5 kaçıncı kanalda yer alıyor? Digitürk 'te TV 8,5 var mı? Digitürk kanal arama ile Digitürk kanal ekleme işlemleri nasıl yapılıyor? gibi soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik. İşte ayrıntılar..

TV 8,5 kanalı Digitürk 'te var mı?

TV 8,5 kanalı Digitürk platformu üzerinden kaldırıldı. Digitürk platformunun kanal ile ilgili yapmış olduğu paylaşımı ise şöyledir: TV 8,5 HD kanalı yayından kaldırılmıştır.

Digitürk kanal ekleme işlemi nasıl yapılmaktadır?

Digitürk platformu üzerinden değişen kanallar için kolay bir biçimde kurulum yapılması gerekiyor. Kolay kurulum işlemini ise aşağıda yer alan adımları izleyerek yapabilirsiniz;

- Kumandanızın üzerindeki '' Menü '' veya '' OPTS '' tuşlarına basın, yön tuşları ile de '' Kurulum '' menüsüne giriş yaparak '' OK '' tuşuna basın

- Yön tuşları ile '' Kolay Kurulum '' menüsüne geldikten sonra '' OK '' tuşuna basın ve ekranınızda kanalların yeniden kurulmuş olduğunu göreceksiniz. Kanallar kurulurken de bir müddet beklemeniz gerekecek.

- Ekranınızda '' Kurulum için OK tuşuna basın '' ibaresini gördükten sonra da '' OK '' tuşuna basın ve kanal kurulum işlemi bitince de '' Çıkış '' veya '' Back '' tuşlarına arka arkaya olacak şekilde bastıktan sonra bütün menülerden çıkış yapın.

Not: Yukarıda anlatılan özellikleri ve menü yönlendirmelerini kullandığınız Digitürk uydu alıcısı, kumanda veya televizyonun tipine göre değişebilmektedir.


TV 8,5 uydu frekans bilgileri nelerdir?

TV 8,5 uydu frekans bilgileri şu şekildedir;

- Türksat 4A uydusu

- Frekans bilgisi 12346 MHz 'dir.

- Polarizasyon ise Yatay ( Horizontal ) dır.

- Symbol Rate ise 9600 Ksym / s 'dir.

- Fec ise 3 / 4 'tür.

Digitürk 'e TV 8,5 kanal eklemesi nasıl yapılır?

İlk önce uydunuzun menüsüne girin ve yeni kanal ekleme kısmını arayın. Bu kısım uydudan uyduya değişiklik göstermektedir. Hemen hemen her birinde aynı isim ile yer alıyor ya da İngilizce dilinde de olabilir. Sonra da frekans yazan yere 12346 polarizasyon yazan yeri Yatay ya da H Symbol oranını da 9600 olacak şekilde girerek aratmanız gerekiyor. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra da kaydererek çıkış yapmanız yeterlidir.

TV 8,5 D - Smart TV bilgileri nelerdir?

TV 8,5 kanalı D - SMART kanalı platformda 47. kanal olarak geçmektedir.

TV 8,5 kablo TV bilgileri nelerdir?

TV 8,5 kanalı Kablo TV ise 41. kanal olarak geçmektedir.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal