Didim'de Göçmenleri Taşıyan Bot Battı

Didim'de lastik botlarla Yunanistan'a geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri botu battı. Türk Sahil Güvenlik ekipleri 14 göçmeni kurtardı. Göçmenlerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

06.03.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-08:49) Didim'de Göçmenleri Taşıyan Bot Battı

Sınırların açılmasından sonra Avrupa'ya geçmek isteyen birçok göçmen Yunanistan sınırına doğru hareket etti. Sınırı hareketlilik devam ederken, iki göçmen grubu Yunanistan adasına geçebilmek için Aydın'ın Didim ilçesinden lastik botlarla yola çıktı. 

Olumsuz hava denizde daha da etkili olunca göçmenleri taşıyan botlardan biri battı. Olayın haberini alan Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise bölgeye gelerek müdahalede bulundu. Ekipler denize düşen 7 çocuk, 5 kadın olmak üzere toplamda 14 kişiyi kurtardı. Daha sonra kıyıya çıkartılan göçmenler kendilerini bekleyen ambulanslarla Didim Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık ekipleri göçmenlerin durumunun iyi olduğunu belirtti.

YUNANİSTAN İDDİASI

Ayrıca diğer 69 kişilik göçmen grubu ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkarıldı. Göçmenler, botlarını Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin batırdığını iddia etti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal