DHKP/C'ye Ağır Darbe: Sözde Türkiye Sorumlusu Yakalandı

1992 senesinden itibaren terör ile bağlantısı olan Yasemin Karadağ birçok kez cezaevine girmiştir. Son verileri incelenen Yasemin Karadağ DHKP'C'nin sözde Türkiye sorumlusu olmaktan gözaltına alınmıştır.

30.03.2021-07:39 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-13:29) DHKP/C'ye Ağır Darbe: Sözde Türkiye Sorumlusu Yakalandı

1992 tarihinden beridir pek çok kez yakalanan ve yaklaşık 19 sene cezaevinde kalan, cezaevinde terör örgütünün organizasyonunda açlık grevi eylemlerine de katılan, 2020 senesinin Ağustos ayında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı Yasemin Karadağ'ın, incelenen dijital veriler doğrultusunda DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu olduğu ortaya çıktı.

Zanlı İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan aranan teröristler listesinde ''gri'' renkli kategoride bulunan ve yakalandıktan sonra tutuklanan Caferi Sadık Eroğlu'nun ardından örgüt tarafından bu göreve getirildiği tespit edildi.

Aynı dijital verilerde 2000 senesinden beridir 3 kez cezaevine giren zanlı Yeter Gönül Aydın'ın ise örgütün sözde kamu personeli sorumlusu olduğu öğrenildi.

Teknik ve fiziki takibini devam eden ekipler örgütün hücre evinde saklanan Aydın'ı ve öğrenilen adresinde bulunan Karadağ'ı gözaltına aldı.

Zanlıların polis emniyetindeki işlemleri sürüyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal