DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

Dikey Geçiş Sınavı sayesinde (DGS) 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunu olanlar 4 yıllık lisans bölümlerine geçebiliyor ve 4 yıllık diploma sahibi olabiliyor. Peki, DGS tercih kılavuzu açıklandı mı? DGS tercihleri nasıl yapılır?

28.08.2021-09:24 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-08:59) DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

İki yıllık MYO bölümlerinden 4 yıllık lisans programına geçiş hakkı sunan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra DGS tercih kılavuzu da adaylar için yayımlandı. DGS tercih kılavuzu, öğrencilerin tercih yaparken edinmeleri lazım olan bilgilerin yer almış olduğu belgedir. Binlerce aday tercih kılavuzundan fayda sağlayarak kendilerine en uygun okulları tercih ediyor. İşte tercih kılavuzu ile ilgili merak edilen her şey...

DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2021 DGS tercih kılavuzu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin resmi internet adresinde yer aldı. Konu ile alakalı ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, '2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) tercih işlemleri, 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.' ifadeleri kullanılarak paylaşıldı.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Tercih süreci 7 Eylül 2021 saat 23.59'da sona ererek bitecek. Tercihler söz konusu tarihe kadar yapılabilir. DGS tercihleri ÖSYM'nin kendi internet adresi üzerinden yapılacak. Sisteme giriş için de T.C. Kimlik numarası ve aday şifresinden yararlanılacak.

Yerleştirme sürecinde 2021 - DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan kurallar esas kabul edilecek. Adayların tercihlerini gerçekleştirmeden önce kılavuzu dikkatli bir şekilde okumaları oldukça önemli bir husustur.

2021 DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Hangi ön lisans programından mezun olacak yahut mezun olmuş olan adayların hangi lisans programlarından tercih edebilecekleri programlar söz konusu kılavuzda yer alan Tablo-2'de paylaşılmıştır. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için ilk başta Tablo-2'nin tüm bölümlerinin dikkatli bir şekilde incelenmesi adayın yararına olacaktır. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için söz konusu bu programların da tercih listesinde yer alması zaruridir. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolar içerisinde verilen alakalı alanları göz önünde tutarak Tablo-1'deki lisans programlarından yapmaları lazım.

Tablo-2'nin bölümlerinde mezun olunacak veya olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği tespit edilebilecektir. Bunun haricinde yer alan alanlardan yapılacak tercihler geçersiz kabul edilmektedir.

TERCİH SÜRESİ İÇERİSİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR Mİ?

Tercih dönemi tarihleri içerisinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar söz konusu işlemi elektronik ortam bünyesinde kendileri yapacaklardır. Tercihlerin tümüyle iptali olmayacaktır.

Tercihlerde yapılacak olan değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini bünyesinde barındıran dilekçelere işlem yapılmayacaktır. Tercihleri neticesinde bir lisans programına yerleşmeyi elde eden öğrencilerin intibak işlemleri, 2547 sayılı Kanun'un 18/b-5 maddesi uyarınca yerleşmiş oldukları üniversitelerin ilgili kurulları tarafından yerine getirilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal