DGS geç başvuru tarihi geçti mi? DGS geç başvuru tarihi ne zaman son? ÖSYM DGS geç başvuru tarihi ve ücreti belli oldu!

Önlisans mezunlarının 4 yıllık lisans bölümlerine geçişi için gerekli olan Dikey Geçiş Sınavı'na az zaman kalmasıyla adaylar başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. DGS geç başvuru tarihinin ne zaman olduğunu ve başvuruların ne zaman yapıldığı arama motorunda sıklık kazandı. DGS geç başvuru tarihi ne zaman? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl yapılır?

31.05.2022-12:41 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-12:41) DGS geç başvuru tarihi geçti mi? DGS geç başvuru tarihi ne zaman son? ÖSYM DGS geç başvuru tarihi ve ücreti belli oldu!

ÖSYM tarafından düzenlenen DGS için sürenin azalmasıyla adaylar başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. 13-23 Mayıs arasında DGS başvuru tarihlerinin bitiminden sonra tarihleri kaçıranlar için geç başvuru tarihi belirlenmektedir. DGS geç başvuru tarihi ne zaman? DGS geç başvuru nasıl yapılır? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

2022 DGS geç başvuru tarihi ne zaman?

DGS için başvurularda gecikmiş olan adayların gözü kulağı geç başvuru tarihlerinde. 31 Mayıs saat 10.00'dan itibaren başvurular tekrar alınmaya başlandı. DGS için geç başvuru tarihi 31 Mayıs olarak belirlenmiştir. Türkiye saati göz önünde bulundurularak 23.59'a kadar ödemelerin yapılması gerekmektedir.

DGS geç başvuru tarihi ne zaman?

DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuru ve geç başvuru ücretlerinde farklılık vardır. DGS başvuru ücreti 190 TL'iken geç başvuru için ödenecek ücret bedeli ise 285 TL'dir.

DGS başvuruları ÖSYM'nin internet sayfası üzerinden yapılmaktadır. E-işlemler bölümünde yer alan 'Ödemeler' kısmından kredi kartı ya da banka kartı seçilerek ödemeler yapılabilir. Normal başvurularda bankalarda yapılan ödemeler geç başvuru tarihinde geçerli değildir. Başvuru yaptığı halde ödemeleri gerçekleştirmeyecek kişilerin başvurusu geçersiz sayılacaktır ve DGS'ye girme hakları bulunmayacaktır. Kişiler https://ais.osym.gov.tr i adresine giriş yaparak başvurularının tamamlandığını kontrol edebilir. Başvuru bilgilerinin yer aldığı belgeyi yazdırarak elimizde bulundurmak tavsiye edilir.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal