DGS Başvuruları İçin Son Gün: 2021 DGS Başvuru Ekranı

2 senelik ön lisans eğitimini 4 senelik lisans eğitimine tamamlamayı düşünen adayların katılacağı 2021 Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için bugün son gün! İşte 2021 DGS başvuru ekranı..

16.06.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-17:45) DGS Başvuruları İçin Son Gün: 2021 DGS Başvuru Ekranı

2 senelik önlisans eğitimlerini lisans seviyesine çıkarmayı düşünen  öğrencilerin katılacağı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, 31 Mayıs Pazartesi günü yani bugün itibariyle bitiyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak DGS için başvurular, online olarak Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabiliyor. Peki, 2021 DGS başvurusu nasıl yapılır? 

DGS sınavı için başvuru şartları neler, ücreti ne kadar? 

2021 DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Adaylar, DGS başvurularını 31 Mayıs saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapabilecek. DGS başvuru kılavuzu da ÖSYM'nin sitesinden yayımlandı. 

DGS NASIL OLACAK? 

DGS'de adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak. 

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, HANGİ BANKAYA YATIRILACAK? 

ÖSYM'den gelen açıklamada bulunanbilgilere göre, 2021 DGS başvuru ücreti 150 TL olarak kararlaştırıldı. Söz konusu adaylar, sınav ücretini ayarlanan bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-işlemler’de yer alan 'ödemeler' alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. 

Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler. 

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) 

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) 

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) 

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler 

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) 

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal