20.09.2022-14:25 (Son Güncelleme:20.09.2022-14:34)


1

Kimdir?

Kimdir?

27 Mayıs 1968 tarihinde Ankara şehrinde dünyaya gelmiştir. Tam adı Seher Devrim Yakut olan başarılı sanatçı 52 yaşında ve ikizler burcudur. Devrim Yakut, 1,67 cm boyunda ve 69 kilodur. 1994 – 2003 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu kadrosunda oyuncu olarak bulunmuştur. Kuruculuğunda bulunduğu Adana Tiyatro Atölyesi'nde de çalışmıştır. Bu kurum içerisinde oyunculuğun yanı sıra yapımcı ve eğitmen olarak da görevde bulunmuştur. 2003 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’na atandı. 2005 yılı içerisinde, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü içerisinde Temel Oyunculuk dersleri vermeye başlamıştır. 2007 senesi içerisinde Ankara Devlet Tiyatrosu müdür yardımcısı görevinde bulunmaya başlamıştır. Bir dönem Bahçeşehir Üniversitesi içerisinde Yüksek Lisans programında ve Das Das Akademi’de de deneyimlerinden yararlanarak oyunculuk dersleri vermiştir. 2016 yılında ise Devlet Tiyatroları’ndan emekli olmayı elde etmiştir.



2

Bir süreliğine Veteriner Fakültesi’nde öğrenim görmüştür. Hukuk Fakültesini kazanmış olsa da bu öğrenimini yarıda bırakmıştır.



3

Hayatının karardığı anları anlattı!

Hayatının karardığı anları anlattı!

Şimdilerde Camdaki Kız dizisinde rol alan ünlü oyuncu Devrim Yakut, kocasıyla ilgili başından geçen üzücü olayı anlattı. Sete gittiğinde bir anda defalarca arama geldiğini ve aramalara geri döndüğünde hayatının şokunu yaşadı. Kocasının konuşamadığını öğrendi ve beyindeki konuşma merkezine pıhtı attığını açıkladı. Bir anda bütün hayatının değiştiğini belirtti. Başından geçen bu olay bütün sevenlerini üzdü.



4

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Mezuniyetinin ardından Bakırköy Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başlamıştır.



5

Rol aldığı yapımlar

Rol aldığı yapımlar

Annem Uyurken Unutma Beni Hisar Buselik Yeniden Başla Keşanlı Ali Destanı Annem Uyurken Kelebeğin Rüyası Ben Onu Çok Sevdim Düğün Dernek



6

Düğün Dernek 2: Sünnet(Hatice) Thıgt Dress Ekşi Elmalar Cesur ve Güzel



7

Sağlık durumu

Sağlık durumu

Kanal D'de yayınlanan Camdaki Kız dizisinin Gülcihan karakteri Devrim Yakut sevenlerini korkuttu.



8

Dizi gereği Van'a gitmiş gibi gösterilen ünlü oyuncunun meğerse beyninde pıhtı attığı öğrenildi. Meğerse ünlü oyuncu ölümden dönmüş!



9

Zorlu bir tedavi sürecinden geçen Devrim Yakut'un şu anda sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr