Devletten Dev Destek: Orman Köylüsüne 765 Milyon Lira Destek Verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, orman köylüsünün refahına büyük katkı sağlayan ORKÖY Projesi kapsamında bu yıl sonuna kadar 81 bin 974 kişinin daha istihdam edilmesini sağlayacağı gibi orman köylülerine 765 milyon 85 bin lira destek verecek.

08.02.2022-09:29 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-09:49) Devletten Dev Destek: Orman Köylüsüne 765 Milyon Lira Destek Verilecek

Devletten gelen bu büyük destek köylüyü bir hayli sevindirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı, ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi amacıyla orman köylüsünü sosyo-ekonomik projelerle destekleyerek yaşam kalitesini iyileştirmek ve gelir seviyelerini artırmak için ORKÖY Projesi'ni yürütüyor. Böylece ormanlar üzerindeki olumsuz baskı azaltılıyor, orman-halk ilişkilerini düzenleyerek ormanların sürdürülebilir yönetimi için ORKÖY kapsamında destek sağlanıyor.


TERSİNE GÖÇ AMAÇLANIYOR

Köyden kente plansız ve hızlı göç, çarpık kentleşmeye ve sosyal problemlere neden oluyor. Köylerde, bir yandan nüfus sayısı azalırken bir yandan da yaşlı nüfus oranı giderek artıyor. Orman köylüsüne sağlanan desteklerle orman köylüsünün yerinde istihdamına katkı sağlanarak kırsaldan kente göçün tersine çevrilmesi amaçlanıyor.

81 BİN ORMAN KÖYLÜSÜNE 765 MİLYON TL DESTEK

Bakanlık, ORKÖY desteklerinden son iki yılda 12 bin 893 aile yararlanırken, bu yıl ise 11 bin 100 aile desteklenecek. ORKÖY destekleriyle son iki yılda 156 bin 769 kişinin istihdam edilmesi sağlanırken, bu yıl ise 81 bin 974 kişi istihdam edilecek. ORKÖY Projesi kapsamında bu yıl sonuna kadar 765 milyon 85 bin lira destek verilecek.


733 BAL ORMANI DAHA KURULACAK

Odun dışı orman ürünlerinden yararlanmanın geliştirilmesi, üretilen ve pazarlanan ürün miktarının ve yerel köylülerin bu ürünlerden elde ettikleri gelirlerin artırılması yönünde de çalışma yapılıyor. Son iki yılda bin 269 bal ormanı kurulurken, bu yıl ise 733 bal ormanı kurulması ilk hedefler arasında.

MANTAR ORMAN ALANI GENİŞLİYOR

Son iki yılda 889 hektar alanda trüf mantar ormanı oluşturulurken, bu yıl ise 556 hektar alanda mantar ormanı kurulması planlanıyor. Yılsonuna kadar bin 445 hektar alan trüf mantar alanı oluşarak köylülerin gelirleri artması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal