Devlet'ten 2022 yılında muhtaç vatandaşlara karşılıksız maaş desteği! İşte başvuru şartları..

Türkiye genelinde maddi olarak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara devlet karşılıksız olarak maaş desteği sağlıyor. Aranılan şartlar altında olan ve durumunu belgeleyen herkes yaptıkları başvuru sonrasında devletten fakirlik maaşı adı altında muhtaç yardımında faydalanabiliyor. Peki, 2022 yılı muhtaç maaşları ne kadar oldu, başvuru şartları neler?

22.04.2022-14:29 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-14:29) Devlet'ten 2022 yılında muhtaç vatandaşlara karşılıksız maaş desteği! İşte başvuru şartları..

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün muhtaçlık durumunu belgeleyen her muhtaç vatandaşa verdiği yardım parası desteği için devletin öngördüğü bazı şartlar isteniyor. Aranılan şartları taşıyan ve bunları belgeleyen herkes, başvurusunun onaylanması halinde karşılıksız olarak devletin verdiği maaş imkanında faydalanabiliyor.

Sosyal devlet anlayışı kapsamında başlatılan projelerin içine dahil edilen muhtaçlık maaşı, doğrudan ihtiyaç sahiplerine verilen ev bakım be yakıt desteği gibi ihtiyaçlar kategorisinde yer alıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların tesitlerine göre hazırlanan programlarda duruma göre doğrudan nakit olarak da sağlanabiliyor.

Bu çerçevede Türk vatandaşı olan ve anne ve babasını kaybeden en az yüzde 40 engelli vatandaşların çalışamadıkları ve bu yüzden de geçimlerini sağlayamadıkları için devlet bir destek ödemesi veriyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığı ile verilen destek ödemeleri muhtaçlık aylığı başlığı altında gerekli yerlere iletiliyor.

2022 muhtaçlık aylığı başvuru şartları

'2022 muhtaçlık aylığı başvuru şartları'

Vakıflar Genel Müdürlüğü bizzat, PTT şubeleri veya Vakıflar Genel Müdürlüğü e-posta yolu ile yapılan başvurularda aranılan şartlar ise şöyle sıralanmıştır:

Muhtaçlık aylığından faydalanmak isteyen kişilerin öksüz ya da yetim olarak görünmesi ve yardıma muhtaç olduğunun belgelenmesi gerekiyor. Diğer taraftan engelli olmayan kişilerin başvuru yapamıyorlar. Engelli vatandaşlarında ellerinde en az yüzde 40 engelinin olduğuna dair yazılı belge bulundurmaları şartı var.

Başvuru sahipleri, başvuruları sırasında herhangi bir sosyal güvence kapsamında olmaması ve herhangi bir gelirinin de olmaması gerekiyor. 2022 yılında yapılan yeni düzenlemelerde ise muhtaçlık aylığının 1.282 TL olarak ödendiği belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal