Devletin zirvesi beklenmeyen fiyat artışı için bir araya geldi! Fahiş fiyatların önüne geçmek için ürünler anlık takip edilecek

Türkiye'de yaşanan hem savaş hem de salgının yarattığı etkinin sonucunda tedarik zincirlerinde aksamalar meydana geldi. Enflasyonun eklenmesinin ardından gıda fiyatları tavan yaptı.

14.04.2022-14:10 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-14:10)

Vatandaşı oldukça zorlayan ani ürün artışı sebebiyle yeni önlemler almak isteyen hükümet, ani fiyat artışının önüne geçebilmek için yeni önlemler almak adına kolları sıvadı. Bu ürünlerin anlık takibini sağlayan dijital uygulama hayata geçirilecek. Düzenlenen bu zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fatih Oktay'ın başkanlığında 6 bakan katıldı. Ukrayna ve Rusya arasında olan savaşın sonrasında en çok ayçiçek yağı başta olmasıyla birçok gıda ürününün fiyatında artış görüldü. Vatandaşları zor duruma düşüren ani fiyat artışı nedeniyle hükümet harekete geçti. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantı esnasında, ürün takiplerinin anlık yapılmasına imkan sağlanacak yeni dijital bir sistem kurulmasına karar verilmiştir. 


Zirve Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşen toplantı ardından yazılı açıklamalara göre, son zamanlarda ekonomik gelişmeler ve küresel tedarik zincirlerinde yaşanan değişimin artan küresel emtia fiyatlarının görünümü üzerindeki etkiler görüşüldü. 

Gelişmelere yönelik tedbirler alındı

Gerçekleştirilen bu toplantıda, gıda ve emtia fiyatlarında yaşanan gelişmelere yönelik alınacak tedbirler ile tarımsal üretimin artmasına ve gıda arz güvenliğinin çok daha güçlendirilmesine dönük önlemler en detaylı şekilde ele alındı. 


Enerji verimliliğini artıracak önlemler de görüşüldü

Ürünün takibini anlık olarak yapılmasına imkan sağlayacak yeni dijital bir sistem kurulması için kararlar alındı. Toplantıda, artmış olan enerji fiyatlarının etkilerini yürütebilmek ve artırmak için ilave önlemler görüşüldü. 

Enflasyon iyileşmesine ilişkin tedbirler masada 

Enflasyon beklentilerinin iyileştirilmesi için tedbirler, bütçe imkanlarının etkin kullanımının sağlanması adına alınabilecek aksiyonlar ile birlikte yatırım ortamının iyileştirilip kalifiye insan gücünün geliştirilmesi yönünde önlemler değerlendirilecektir. 

Bakanlar bir araya geldi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurumların temsilcileri toplantıda bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal