Devletin Hastanesinde PKK'lı Tedavi Edip, Asker İçin 'Rapor' Aldılar!

Askeri hastaneye acil çağrı yapılan 3 cerrah, ameliyattaki güvenlik görevlilerine müdahale etmemek için uydurma "iş göremez" raporu aldı.

02.05.2016-10:59 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Devletin Hastanesinde PKK'lı Tedavi Edip, Asker İçin 'Rapor' Aldılar!

'da PKK'lılarla girdikleri çatışmalarda yaralanan güvenlik görevlilerine örgüt sempatizanı veya üyesi doktorların yaptıkları hainliğe bir yenisi eklendi. Sur'da yaralanan ve Diyarbakır Hastanesi'nde ameliyata alınan güvenlik görevlileri için görevlendirilen 3 doktorun ameliyata girmemek için rapor aldıkları ortaya çıktı.

28 Aralık 2015'te çatışmada yaralanan 2 güvenlik görevlisi Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil olarak ameliyata alınan güvenlik görevlileri için Diyarbakır Valiliği'nden doktor talebinde bulunuldu.
Soruşturma başlatıldı

Doktorların görevi kabul etmemesi üzerine tutanak tutularak soruşturma başlatıldı. Muhakkik olarak atanan Dr. Atilla Yazıcıoğlu'nun bir usulsüzlük görmediğini belirtmesi üzerine, bağımsız bir hastaneden rapor istendi. Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, ise bu isteğe "Sağlık kuruluna rapor süresi içinde bizzat müracaatı gerekmektedir. Ancak yazı elimize geç geçmiştir ve teşhisin iyileşebilir olması sebebiyle değerlendirme yapılamamıştır" denildi.

Bir anda düşmüşler!

Valiliğin, Kamu Hastaneler Birliği'nden doktor talebiyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 4 kalp damar cerrahi uzmanı doktor görevlendirildi. Görevlendirildikleri saate kadar poliklinikte bir çok hastayı muayene eden U.S. ve F.A. düşme tanısıyla rapor alırken kadın olan M.Y. ise kadın hastalığından dolayı özel bir hastaneden rapor alarak ameliyattan kaçtılar. Doktorlardan sadece M.F.Ö. görevlendirmeyi kabul ederek ameliyat için Diyarbakır Asker Hastanesi'ne gitti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal