Devlet destekli 0,45 faiz oranlı konut kredisine imza atıldı! Ev alacaklar fırsatı kaçırmasın

Konut sahibi olmak isteyenlerin yüzlerini güldürecek devlet destekli konut kampanyası başlatıldı. Gün geçtikçe artan faiz oranlarının karşısında duracak harika bir kampanyaya imza atıldı. 0,45 faiz oranlı konut kredisi sağlanacak.

27.03.2024-13:28 - (Son Güncelleme: 27.03.2024-13:28) Devlet destekli 0,45 faiz oranlı konut kredisine imza atıldı! Ev alacaklar fırsatı kaçırmasın

2024 yılında yeni konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık faiz oranlarının bir hayli artmasından yakınan vatandaşlara müjde dolu haberi duyurdu. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara bakanlık kapsamında faiz desteği sağlanacak. Kentsel dönüşüm projeleri için sağlanacak olan faiz desteği 2024 yılında yeni konut sahip olmak isteyenleri sevindirecek.

Kentsel dönüşüm için faiz desteği sağlanıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklama doğrultusunda afet riski alanında bulunan yapılara yönelik yeni bir projeye imza atıldığı duyuruldu. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında sağlanacak olan konut kredilerinde faiz indirimi uygulanacak. Vatandaşlar 0,45 faiz oranıyla kentsel dönüşüm için kredi sahibi olabilecekler.

Devlet destekli 0,45 faiz oranlı konut kredisine imza atıldı! Ev alacaklar fırsatı kaçırmasın

0,45 faiz oranlı konut kredisi başvuru süreci

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm için faiz indirimi bekleyenlere müjdeli haber verildi. Protokoller imzalandı. Bankalar kapsamında sunulacak olan krediler için kredi başvurusunda bulunan vatandaşların başvuruları dikkatli şekilde incelenip, kriterlere uyup uymadığına bakılacak. Uygun bulananlar ise bakanlığa iletilecek. Bakanlığında onay vermesinin ardından %0,60 konutlar için %0,45 ise iş yerleri için faiz desteği sağlanacak. Böylelikle vatandaşlar yüksek faiz oranlarının bir kenara bırakıp konut ve iş yeri sahibi olma imkanına erişebilecekler. 26 Mart 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak bu yeni kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar bankalara başvuruda bulunacaklar.

Devlet destekli sunulan bu kampanya fırsatı sayesinde, 2024 yılında konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar; düşük faiz fırsatıyla  kentsel dönüşüm desteğinden yararlanabilecekler.  

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal