Dev E-Ticaret Şirketi 150 Bin Kişiyi İşe Alacak

E-ticaret şirketleri karantina döneminde bu kadar büyüyünce işçi alımlarında da dramatik bir değişim yaşandı. Peki, dev e ticaret şirketinin şartları neler?

20.10.2021-09:14 - (Son Güncelleme: 20.10.2021-09:37) Dev E-Ticaret Şirketi 150 Bin Kişiyi İşe Alacak

Pandemi dolayısıyla e ticaret firmaları akıl almaz büyüdü. İnsanlar karantinayla birlikte bütün alışverişlerini internet üzerinden yapmaya başladı. Manav reyonlarından sağlık – hijyen reyonlarına kadar her şey artık e ticaret markalarının yan girişimlerinden satın alınabiliyor. Artık mağazalara gidilip kıyafet alınmıyor. E-ticaret sitelerinin bu kadar büyüdüğü bir dönemde, işçi alımları da ciddi şekilde artmış durumda. Dünyanın en büyük e-ticaret firması olan ve Türkiye’de de önemli bir Pazar payına sahip olan dev şirket Amazon, rekor sayıda işçi alımına hazırlanıyor.

AMAZON REKOR SAYIDA İŞÇİ ALIMI YAPACAK

Amazon büyümeye devam edip müşteri sayısını rekor seviyelere çıkarırken, işçi alımlarını da rekor seviyeye taşımaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük e ticaret şirketi Amazon, 150 bin işçi alacağını duyurdu. ABD perakende satışları Eylül ayında Ağustos’unkinden dramatik bir şekilde artınca e ticaret şirketi gözünü daha yukarılara dikti. 

Amazon keskin artış sonrası kış tatil sezonuna tam donanımlı ve hazırlıklı girmek istiyor. ABD’li e ticaret devi Amazon, kış sezonu için 150 bin kişiyi mevsimlik işçi olarak işe alacağını duyurdu. Pandemi dolayısıyla yükselen satışlar sonrası Amazon, geçen sene 100 bin kişiyi işe almıştı. 


İŞÇİ MAAŞLARI YÜKSELİYOR

Kış tatil sezonuna hazırlıklı girmek için 150 bin mevsimlik işçi alacak olan Amazon, işçi maaşlarını da arttırmak zorunda kalacak. ABD’deki işçi sendikalarının faaliyetleri sonucu işçi maaşı zammı kararı gelmişti. İş gücü sıkıntısını aşmak için fiyatların arttırıldığı biliniyor. Amazon da işçi maaşlarını normalinden daha yüksek yapmak zorunda kalacak. Şirket açıklamasında saatlik maaşın ortalama 18 dolar olduğu bildirildi. 

SAATLİK 18 DOLAR 

Amazon’un Müşteri Memnuniyetinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alicia Boler Davis, "Dolgun ücret ve yan ödemeleri olan tam zamanlı, yarı zamanlı ve şimdi de mevsimlik işler sunmaktan gurur duyuyoruz" açıklamalarında bulundu. Amazon’da işe alımların fabrikada istifleme, toplama, paketleme, sevkiyat ve daha farklı alanlarda olacağı öğrenildi. Alınacak işçilerin sadece kentlerde değil kırsalda, kasabalarda işe alınacak. Amazon’un işe alımlarının Amerika Birleşik Devletleri içerisinde olacağı aktarıldı. Amazon Türkiye için herhangi bir açıklama daha yapılmış değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal