Dev derbide gülen taraf Galatasaray oldu: Maç 0-3 bitti

Süper Lig’in 18. haftası dev derbi derbiye sahne oldu. Fener bahçe ezeli rakibini kendi sahasında konuk etti. Karşılaşma 3-0 sarı kırmızılıların üstünlüğü ile bitti. Büyük derbide golleri 32.dakikiada Sergio Oliveria, 78.dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+10’da Icardi kaydetti. Galatasaray bu galibiyetler birlikte ligdeki puanını 39’a çıkardı, Fenerbahçe ise 35 puanda kaldı.

09.01.2023-08:37 - (Son Güncelleme: 09.01.2023-17:25) Dev derbide gülen taraf Galatasaray oldu: Maç 0-3 bitti

Şampiyonluğun güçlü adaylardından olan Fnerbahçe, lider Galatasarayı evinde konuk etti. Karşılaşma 3-0 sarı kırmızılıların üstünlüğü ile sona erdi. Derbide golleri 32. dakikada Sergio Oliveira, 78. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+10'da Icardi kaydetti. Mçata en dikkat çeken detay Galatasarayın 2 golünün ofsayt nedeniyle sayılmadı.

Jesus’tan tek değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasındaki derbide Galatasaray'ı konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, ligde son oynadıkları Fraport TAV Antalyaspor maçının ilk 11'ine göre kadrosunda tek değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Antalyaspor maçına ilk 11'de başlattığı Lincoln Henrique'yi yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine Gustavo Henrique'yi sahaya sürdü.Galatasaray karşısında kalede Altay Bayındır'ı oynatan 68 yaşındaki teknik adam, üçlü savunmasını Serdar Aziz, Gustavo Henrique ve Attila Szalai'den kurdu. Kanadın sağında Bright Osayi-Samuel, solunda ise Ferdi Kadıoğlu'na şans veren Jesus, orta ikilide ise Willian Arao ve Miguel Crespo'yu tercih etti.Portekizli çalıştırıcı, hücumda ise Diego Rossi, Joshua King ve Michy Batshuayi ile gol aradı.

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi

Peres 16 maç kadroya girebildi

16 maçtır kadroda yer almayan Peres bu maçta kendisine yer bulabildi. Sakatlığı nedeniyle, uzun süre takımından ayrı kalmıştı. Fenerbahçe ile Avrupa'da 4, kupada 1 ve ligde 11 maç kaçıran Peres, yaklaşık 4 ay sonra formasına kavuştu.

Jesus’tan 3’lü sistem değişikliği

Maça üç savunmayla başlamayı seçen Fenerbahçe’nin teknik direktörü. Sezon başından beri takımını hem 3'lü hem de 4'lü oynatan tecrübeli teknik adam, son Antalyaspor deplasmanında 4'lü savunma ile takımını sahaya sürmüştü. Jesus, Galatasaray karşısında ise 3'lü savunma ile maça başladı.

Kadıköy’de dev koreografi gösterisi

Fenerbahçe taraftarları, Galatasaray maçında koreografi gösterisinde bulundular. Sarı-lacivertliler, Okul Açık Tribünü'nde üzerinde "Our City, Our Rules" yazan bir koreografi açtı. Koreografinin alt tarafında "İki Kıta, Yedi Tepe; En Büyük Fenerbahçe" yazılı bir pankart açıldı. Öte yandan diğer 2 tribünde de dev posterler yer aldı.Fenerbahçe, Galatarasay derbisinden kareler

8 futbolcu ilk kez oynadı

Fenerbahçe'de 8 oyuncu, ilk kez Galatasaray derbisi heyecanı yaşadı.Fenerbahçe’de yeni transferler İrfan Can Eğribayat, Gustavo Henrique, Luan Peres, Willian Arao, Lincoln Henrique, Emre Mor, Joshua King ve Michy Batshuayi, Fenerbahçe formasıyla ilk kez Galatasaray derbisinde yer aldı.Bu isimlerden Gustavo Henrique, Willian Arao, Joshua King ve Michy Batshuayi ilk 11'de sahaya çıkarken, Luan Peres, Lincoln Henrique, Emre Mor ve kaleci İrfan Can Eğribayat ise yedek soyundu.

Fenerbahçe'de tek eksik

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında oynadıkları derbide tek oyuncusundan yararlanamadı.Sarı-lacivertlilerde sakatlığının ardından bireysel çalışmalara başlayan Pedro kadroda yer alamadı. Bu oyuncunun yanı sıra teknik ekip kararıyla Ezgjan Alioski ile İsmail Yüksek, müsabaka kadrosuna yazılmadı.

Derbi kapalı gişe 

Derbideki bütün koltuklar dolduruldu. Fenerbahçeli taraftarlar 47 bin 834 kapasiteli Ülker Stadı'nın tribünleri tamamen doldu. Derbide Galatasaraylı taraftarlar alınmadı.

Galatasaray yönetimi takımını yalnız bırakmadı

Galatasaray’ın kulüp yönetimi takımlarını büyük derbide yalnız bırakmadılar. Kulüp başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioglu, Can Natan, Bora Bahcetepe, Rıza Morova, Dikran Gülmezgil, Cem Soylu ve Emir Aral ile Galatasaray Sportif AŞ yönetim kurulu üyeleri Erden Timur, İbrahim Hatipoglu, Emin Imanov, Mustafa Aktaş ve Nihat Kırmızı, derbi maçı Ülker Stadı'nda takip etti.

Galatasray ekibi maç sonu röportaj vermedi

Fenerbahçenin logolarını 5 yıldız bastımalarını nedeniyle Galatasray ekibi maç sonu mikrofonlara konuşmadı.Sarı-kırmızılı kulüp, konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonunu da bilgilendirdi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal