Dev asteroid dünyaya yaklaşıyor! Potansiyel olarak tehlikeli

Empire State Binası'nın neredeyse iki katı büyüklüğünde olan ''potansiyel olarak tehlikeli'' dev asteroid, Dünyanın oldukça yakınından geçecek şekilde yaklaştığı bilgisi geldi.

27.04.2022-08:44 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-08:44) Dev asteroid dünyaya yaklaşıyor! Potansiyel olarak tehlikeli

NASA, Empire State Binası'nın neredeyse iki katı büyüklüğüne sahip olan ''potansiyel olarak tehlikeli'' dev bir asteroidin, 28 Nisan Perşembe günü Dünya'nın resmen yakınından geçeceğini aktardı. 418135 (2008 AG33) adlı asteroidin tahmin edilen çapı 350 ila 780 metre arasında ve Dünya'nın yörüngesine saatte 37 bin 400 kilometre hızla gireceği söyleniyor. Asteroidin gezegenimize herhangi bir şekilde çarpma riski mevcut değil, neyse ki gezegenimizin yanından geçip gitmesi bekleniyor. 

‘’Potansiyel olarak tehlikeli’’

En yakın noktada, ses hızının 30 katından çok daha fazla bir hızla seyahat eden asteroid, Dünya'nın neredeyse 3,2 milyon kilometre yakınına gelecek ve bu durum Dünya ile Ay arasında ortalama mesafesinin düz hesapla sekiz katı ediyor. Bu durum büyük bir boşluk gibi gözükebilir, fakat kozmik standartlara göre, şöyle bir düşünürsek bir taş atımı mesafesindedir. Nasa, Dünya'nın 193 milyon kilometre yakınına yaklaşan herhangi bir uzay nesnesini ''Dünyaya yakın bir nesne'' 7.5 milyon kilometre içindeki olası bir şekilde hareket edecek nesneyi ''potansiyel olarak tehlikeli'' olarak işaretledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal