Destek ödemelerinin zammı yolda! Zam tarihi netleşti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlar sunulan sosyal destek ödemesinde zam tarihi netleşti. İşte destek ödemelerine yapılacak olan zammın detayları…

08.04.2024-11:31 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-15:27) Destek ödemelerinin zammı yolda! Zam tarihi netleşti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet iş birliğiyle her ay düzenli olarak sosyal yardım almaya hak kazanan vatandaşlara ödemelerini iletmeye devam ediyor. Enflasyon oranlarının her ay düzenli olarak artmasından kaynaklı ise vatandaşlar, sosyal destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Bakanlık tarafından konuyla ilgili görüşmeler devam ederken, sosyal destek ödemelerine zam müjdesinin yolda olduğu açığa çıktı. Bakanlık tarafından sunulan sosyal destek ödemelerine hangi tarihlerde zam yapılacağına yönelik tahminler tek tek üretilmeye başladı. 

Sosyal destek ödemelerinde tüm gözler o tarihe çevrildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ocak ayında tüm sosyal destek ödemelerine zam yapılarak yeni zamlı ödemeler tek tek ödenmeye başlanmıştı. Vatandaşlar Ocak ayı itibariyle zamlı destek ödemelerini almaların üzerine 2 ay geçtikten sonra yeni zamlar araştırmaya başlandı. Enflasyon oranlarının yükselmesinden kaynaklı alınan sosyal destek ödemeleri yetmemeye başladı. Bakanlık ise konuyla ilgili toplantılar alarak memur maaş katsayısına göre zam yapılacağını paylaştı. Bakanlık açıklamasından önce uzmanlar tarihi Temmuz ayına çevirmişken, müjdeli haberde çok geçmeden verildi. Temmuz 2024’te bakanlık tarafından sulanan sosyal destek ödemelerine zam yapılması bekleniyor. Memur maaş kat sayısına göre yapılacak olan zamlar da Temmuz ayına kadar güncel enflasyon oranlarının hesaplanmasıyla belirlenecek. Şu anda güncel aydaki enflasyon farkı %15,05’ken; Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon oranlarında açıklanmasıyla yeni destek ödemelerinin belli olacağı paylaşıldı.

Destek ödemelerinin zammı yolda! Zam tarihi netleşti

Sosyal destek ödemeleri ne zaman hesaba yatırılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere farklı farklı destek ödemeleri sunulmaya devam ediliyor. Yaşlı, engelli, öğrenci, genç gibi pek çok kesime sunulan destek ödemeleri ise ayın 15 i ile 20 si arasında hesaplara yatırılıyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal