22.11.2021-15:27 (Son Güncelleme:15.12.2021-13:11)


1

DESTAN DİZİSİ KONUSU

DESTAN DİZİSİ KONUSU

Türkler henüz İslamiyet'i kabul etmemiştir. İslam'ı kabul etmeden önce Orta Asya'da yaşayan Türklerin hikayesini anlatan Destan, cesur ve savaşçı bir dağ kızıyla eli ayağı tutmayan bir hanın oğlunun hayatını anlatmaktadır.



2

Destan'ın birinci bölümünde; 8. yüzyılda, Orta Asya'da, İslam'ın henüz kucaklamadığı topraklarda vahşi bir çağ hüküm sürmektedir. Çin sivri dişlerini Türk budununa doğrultmuştur, Rus Varegler, Moğollar, Sogdlar, Persler tuzakta beklemektedir. Yetmezmiş gibi, aynı kana atam diyen Türk boyları birbirine düşmüştür. İkisi de Türk olan Gök Hanlığı ile Dağ Hanlığı arasında ise çok büyük bir düşmanlık vardır.



3

Bu siyasi şartlarda, Gök Hanlığının ulu kağanı Alpagu Han, başkaldırmasından kuşkulandığı kardeşi Balamir Yabgu'nun kızını, çolak ve topal oğlu Batuga'ya gelin almaya karar verir. Ailesini toplayıp kız istemek üzere Batı Gök Kağanlığına doğru yola çıkar. Yolda onları çok büyük bir tehlike beklemektedir: Dağ savaşçısı Akkız, intikam aleviyle yanıp tutuşmaktadır.



4

DESTAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

DESTAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Beykoz'da bulunan Bozdağ Film Platosu, 20 bin metrekarelik alana dağılmıştır. Asya Türk mimarisine uygun şekilde yapılan Film Platosu, Gök Hanlığı Sarayı inşa edildi. Beykoz Kundura fabrikasında 4 bin 500 metrekare alana sarayın kabul odası ve hanedan üyelerinin odası yapıldı. Dekorun inşaatı 6 ay sürmüştür.



5

Ebru Şahin, Edip Tepeli, Selim Bayraktar, Burak Tozkoparan, Deniz Barut, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır Destan dizisi oyuncu kadrosunu oluşturuyor.



6

Destan Salı günü akşam 8'de ATV ekranlarında yayınlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr