24.07.2019-15:08 (Son Güncelleme:12.04.2023-12:42)


1

Derya Ukuğ kimdir?

Derya Ukuğ kimdir?

Derya Uluğ, 21 Şubat 1986 tarihinde İzmir'de doğdu ve İzmir'de büyüdü. Yani aslen İzmir'lidir. Küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgili olmuştur. Hatta henüz 8 yaşındayken bir radyonun düzenlediği ses yarışmasında dinleyenlerin oyları ile 1'inci seçilmiştir.



2

9 yaşında Nursal Ünsal Birtek'in yönettiği Rakım Elkutlu İzmir musiki derneği çocuk korosuna başlayan Derya Uluğ, burada nota ve nazariyat eğitimi almıştır. 11 yaşında ise keman eğitimi almıştır. Aynı zamanda çeşitli yerlerde düzenlenen konserlerde enstrumanist ve solist olarak yer almıştır.



3

Derya Uluğ, Taha Duymaz için iftar yemeği verdi

Derya Uluğ, Taha Duymaz için iftar yemeği verdi

Ülkemizi yasa boğan depremin olduğu günden beri canla başla çalışan Derya Uluğ, enkazaltında kalarak hayatını kaybeden Taha Duymaz'ın ailesini ziyaret etti. Taha'nın en büyük hayallerinden biri olan toplu iftar yemeği isteyini duyan Uluğ, Taha adına bölgede toplu iftar organize etti. O anları sosyal medya hesbaından paylaşan Uluğ'a hayranlarından destek mesajları yağdı.



4

15 yaşında 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bölüm başkanı Alper Kazancıoğlu'ndan şan dersleri almıştır. Bu dönemde profesyonel müzisyenlik kariyerine geçiş yapan Derya Uluğ, İzmir'de profesyonel olarak sahne almaya başlamıştır. Jazz ve Türkçe pop söyleyerek tanınan bir isim haline gelmiştir. 16 yaşında Zafer Çebi'den piyano dersi alarak aynı zamanda bu isimle aynı sahneyi paylaşmıştır. Böylece Derya Uluğ kimdir? sorusunu cevapladık. Peki, Derya Uluğ'un boy ve kilosu kaçtır?



5

Bıyu ve kilosu

Bıyu ve kilosu

Derya Uluğ, 1.66 metre boyunda ve 53 kilodadır. Balık burcudur.



6

Derya Uluğ'un sevgilisi

Derya Uluğ'un sevgilisi

Derya Uluğ, uzun süredir müzisyen Asil Gök ile sevgilidir. Derya Uluğ, sevgilisi Asil Gök hakkında "Hayatımın dönüm noktası" yorumunda bulunmuştur.



7

Müzik kariyeri

Müzik kariyeri

İlk albümünü 2016 yılında Okyanus adlı single ile çıkarmıştır. Okyanus'un söz ve müziği Derya Uluğ'a aittir. Düzenlemeyi ise Burak Yeter yapmıştır. Okyanus'un çekildiği klip YouTube'da 100 milyonu geçtikten sonra yapım şirketi DMC tarafından altın plak ödülüne layık görülmüştür. ikinci single çalışması ise Canavar isimli şarkıdır. Bu şarkıda söz müzik Asil Gök ve Derya Uluğ'a aittir. Öte yandan şarkının aranjesinde Ozan Çolakoğlu imzası yer almaktadır.



8

Derya Uluğ, 13 Kasım 2016'da düzenlenen 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Solist" ödülüne layık görülmüştür. Ödülünü Ebru Gündeş'in elinden alması ise Türk Pop Müzik tarihinin en duygusal anlardan birisidir. Sanatçı halen 2 şarkısında da telifmetre listesinde en uzun hafta 1 numara kalarak tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Koronavirüs pandemisi öncesinde haftanın en az 4-5 günü sahnede kalarak kendi rekorunu sürekli olarak kırmıştır. Şarkıcı olmasaydınız ne olurdunuz? sorusuna futbolcu olurdum diyerek tüm futbolseverlerin hayranlığını kazanan Derya Uluğ , koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır.



9

Halen Türkiye 'deki tüm önemli Lise ve Üniversiteler en iyi çıkış yapan, en iyi pop kadın şarkıcısı ve en iyi şarkı ödüllerini Derya Uluğ ve şarkıları Okyanus ile Canavar'a vermeye devam etmektedir. Sahneden boş kalan vakitlerinde en çok sevdiği şey radyo programlarına katılmak, spor yapmak ve yeni çıkan albümlerin hepsini takip etmektir. Şu an 3. single çalışması için hazırlıklarına başlamıştır. Ayrıca bir çok ünlü ismin yeni albümlerine Asil Gök ile ortak şarkılar yaparak söz yazarı ve besteci kimliğini de ön plana çıkarmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr