Dereyi kırmızıya boyayan fabrikaya en yüksek ceza!

Tekirdağ'da Marmara Denizi'ne akan dereyi kırmızıya boyayan plastik ve geri dönüş fabrikasına tam tamına 1 milyon 799 bin TL ceza kesildi, fabrika men edildi.

18.04.2022-17:38 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-17:38)

Tekirdağ Marmara Ereğlisi ilçesinden Marmara Denizi'ne akan Kamara Deresi kırmızı rengine büründü. Bunun üzerine Marmara Ereğlisi Çevre Gönüllüleri Platformunun ihbar etmesinden sonra Tekirdağ Şehircilik ve İklim değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede çalışma başlatılarak, dereden numuneler alındı. Civarda yapılan araştırmalarda kırmızı olan kirliliğin 'Plastik çapak yıkama ve granül üretimi' yapan Astan Geri Dönüşüm Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. isimli plastik geri dönüşüm fabrikasından gelmiş olduğu tespit edilmiştir. 

En üst sınırda ceza kesildi

Tekirdağ Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından fabrikanın tüm etkin faaliyetleri süresiz bir şekilde men edilirken, aynı anda fabrikanın geri kazanım konulu çevre lisansının da bulunmaması ve arıtılmayan atık sularını dereye dökmesi nedeniyle en üst sınırdan olacak şekilde 1 milyon 799 bin 779 TL ceza kesildi. Ayrı olarak Marmara Cumhuriyet Başsavcılığına kirliliğe yol açan plastik geri dönüşüm fabrikası hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmedi. Tekirdağ Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, ''Fabrikanın önüne gelip açıklama yaptı. Dün ekiplerimiz olay yerine gelip derede gerekli araştırma ve incelemeleri gerçekleştirdi. Bir tesisin kırmızı atık suyu dereye akıttığı tespit edilmiştir. Tesiste yapılmış olan denetimlerde tesisin Çevre İzin ve Lisans Belgesine bağlı olmasına rağmen lisansının var olmadığı tespit edilmiştir. Tesis yüzünden kirlenen dereyi temizleme çalışmaları başlatılmıştır. Fabrika ekiplerimiz tarafından mühürlenmiş ve men edilmiştir. Bu dere Marmara Denizi'ne ulaşıyor ve Marmara Denizi özel çevre koruma bölgesine kirlilik ile ilgili verilen ceza kanundaki en üst sınırdan uygulanmıştır. Bu tesisin faaliyeti uygun olmamakla beraber men edilmiştir'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal