Derbi daha başlamadan ortalığı karıştırdı: Beşiktaş Galatasaray maçının hakemi belli oldu! Fenerbahçe’den açıklama geldi

Spor Toto Süper Lig’de 32. haftanın en önemli maçında Beşiktaş ile Galatasaray karşılaşacak. Derbinin başlama vuruşuna kısa bir süre karşılaşmanın hakeminin Ali Şansalan olarak belirlenmesi sosyal medyada gündem oldu. Fenerbahçe ise derbiye atanan Şansalan’ın Ali Koç’un müdahalesi ile görevlendirildiği iddialarına dair sert bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

27.04.2023-17:02 - (Son Güncelleme: 27.04.2023-17:02) Derbi daha başlamadan ortalığı karıştırdı: Beşiktaş Galatasaray maçının hakemi belli oldu! Fenerbahçe’den açıklama geldi

Süper Lig’in 32. haftasında oynanacak olan Beşiktaş Galatasaray derbisi daha başlamadan ortalığı yangın yerine çevirdi. Kritik karşılaşmada Ali Şansalan görevlendirilirken, maç öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un TFF binasına gittiği ve derbi hakeminin atamasına müdahale ettiği iddia edilmişti. Konu hakkında Fenerbahçe’den resmi bir açıklama geldi. 

Fenerbahçe’den açıklama geldi

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Dijital medyada koordineli olarak hareket eden Galatasaray muhabirleri ve isimsiz sosyal medya hesaplarınca oluşturulan Beşiktaş- Galatasaray maçını yönetecek hakem Ali Şansalan'ı Başkanımız Ali Koç'un talep ettiği gündemi, bir kulübün yönetim kuruluyla bağlantılı olarak futbol gündemini ne kadar manipülatif bir noktaya getirebileceğinin fotoğrafı olmuştur! Başkanımız Ali Koç'un ve Kulübümüzün iki takımın maçı ile ilgili hiçbir yorumu, görüşü, kimseyle görüşmesi, yönlendirmesi tabii ki olmamıştır!" denildi.

Fenerbahçe Ali Şansalan açıklaam

Twitter’da gündem oldu

Beşiktaş Galatasaray derbisine hakem olarak Ali Şansalan’ın atanması, sosyal medyada gündem oldu.  Galatasaray taraftarları ‘’SiparisAtamaAli’’ etiketiyle 10 binlerce paylaşımda bulunurken, konu dünya genelinde 1. sıraya yerleşti. 

Ali Şansalan

Dursun Özbek’ten de TFF’ye çıkarma

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in de olayların ardından TFF’ye gittiği öğrenildi. İddialara göre Dursun Özbek, Ali Koç’un 2.5 saat sürdüğü iddia edilen TFF görüşmesi ve Beşiktaş derbisine Ali Şansalan’ın atanması için Riva’ya ziyarette bulundu. 

Beşiktaş Galatasaray

Ali Şansalan’ın Beşiktaş ve Galatasaray karnesi

Süper Lig’de kariyerinde ilk kez bir Beşiktaş Galatasaray derbisinde düdük çalacak olan Ali Şansalan, daha önce Beşiktaş’ın maçlarını 13 kez, Galatasaray’ın maçlarını ise 12 kez yönetti. 35 yaşındaki hakemin yönettiği maçlarda Beşiktaş 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, Galatasaray ise 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal