25.03.2020-15:50 (Son Güncelleme:27.04.2024-06:21)


1

Coronavirüs salgının ülke genelinde görülmeye başlamasının akabinden şehir hastanelerinin önemi bir defa daha ortaya çıktı. Elazığ depreminde ciddi bir görev sırtlanan Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, hem gerek görülen sağlık hizmeti veriliyor, hem de artan talep sebebiyle cerrahi maske, antiseptik solüsyon, el ve cilt dezenfektanı üretimi yapılıyor.



2

Türkiye genelinde pek çok şehirde hizmet sunmaya başlayan şehir hastanelerinin önemi sağlıkla alakalı meydana gelen her türlü konuda ön plana çıkarak emsal oluyor.



3

2018 senesinin Ağustos ayında hizmet vermeye başlayan bin 32 yataklı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi`nin şehirdeki önemi depremle beraber ortaya çıkmış, ciddi bir sağlık hizmeti sunmuştu.



4

Şimdi de Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve Türkiye'de de görülen coronavirüsü sonrasında bir defa daha önemi ortaya çıkan şehir hastaneleri oldukları şehre güven veriyor. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'de bu dönemde hem sağlık hizmetini veriyor, hem de kendisi içinde artan maske ve dezenfektan ihtiyacını kendi bünyesinde üreterek gideriyor.



5

Cerrahi maskelerin de dikim sonrası sterilizasyon işleminden geçerek steril edildikten sonra paketlenerek personellerin hizmetine sunulduğu belirtildi.



6

Hastanede eczacılardan kurulan ekiple dezenfektan üretilirken ,diğer yandan oluşturulan atölyede terziler tarafından cerrahi maske üretilme çalışmaları başladı. Üretilen el dezenfektanlarının, Sağlık Bakanlığı'nın Majistral El Antiseptiği Kılavuzu'na uygun olarak hazırlandığı belirtildi.



7

Hastane bünyesinde hazırladıkları ekiplerle maske ile dezenfektan üretimine başladıklarını ifade eden Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Düzgün Şimşek, “Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak covid -19 pandemisi nedeniyle artan maske ve dezenfektan ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla hastanemizde maske ve dezenfektan üretimine başladık. Hastanemiz bünyesinde kurduğumuz ekiplerimizle eczacılarımız tarafından el antiseptiği üretimi yaparken bir yandan da kurduğumuz atölyede cerrahi maske üretimi yapmaktayız. El antiseptiklerimiz bakanlığımızın majistral el antiseptiği hazırlama kılavuzuna göre hazırlanmaktadır” diye konuştu.



8

Cerrahi maskelerin, Nonwoven kumaştan üretildiğini dile getiren Şimşek, “Ürettiğimiz maskelerimiz sterilizasyon işlemine tabi tutulduktan sonra kullanılmak üzere servislerimize dağıtılmaktadır. İhtiyaç dahilinde günlük ortalama 750 adet maske üretme kapasitemiz mevcuttur. Üretilen el antiseptikleri ve cerrahi maskeler hastanemiz hizmet alanlarında kullanıma sunulmaktadır" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR