Depremin sonuçlarını araştırmak için Araştırma Komisyonu kuruluyor

TBMM Genel Kuruluna, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin yıkıcı sonuçlarının araştırılması için Araştırma Komisyonu kurulmasına yönelikte sunulan önerge oy birliği ile kabul edildi.

03.03.2023-09:21 - (Son Güncelleme: 03.03.2023-17:50) Depremin sonuçlarını araştırmak için Araştırma Komisyonu kuruluyor

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat’ta 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin sonrasında TBMM’de oy birliği ile önemli bir adım atıldı.

Araştırma komisyonu kuruldu

TBMM’de, 5 siyasi partinin ortak önergesiyle Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin öncesi ve sonrasının araştırılması amacıyla komisyon kuruldu. TBMM, 11 ili etkileyen asrın felaketini araştıracak 

Oy birliği ile kabul edildi

21 üyeden oluşacak, 3 ay çalışacak

TBMM Genel Kurulu’nda 5 siyasi partinin ortak önergesiyle Deprem Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler birleştirilerek tek bir önerge üzerinde görüşüldü. Görüşmeler kapsamında depremlerin sonuçlarının ve nedenlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi. 21 üyeden oluşacak Meclis Araştırma Komisyonu 3 ay süreyle çalışacak.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal