Depremin ardından karla kaplı dağdan dumanlar yükseldi: Bölgede paniğe neden oldu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgede yer alan Göksun Kuşkayası Dağı'ndan yükselen dumanlar görenleri korkuttu. Sosyal medyada yayılan videoda dağdan aşağıya doğru toprak kayması benzeri bir olayın yaşandığı gözlemlendi. Olaya şahit olan vatandaşlar dağın yanardağı gibi duman saçtığını ifade etti.

11.02.2023-09:24 - (Son Güncelleme: 11.02.2023-17:44)

Ürküten görüntüler sonrası Yanardağ faaliyetinden korkan bölge halkı uzmanlar tarafından olayın araştırılmasını isteniyor. İşte detaylar...

Dağdan alevler yükseliyor

Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık Köyü'nde yer alan Kuş Kayası Dağı'nda gerçekleşen iki büyük depremin ardından yangın çıktı. Dağdan alevler yükselirken, telefonu ile kaydettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşan kişi bölgedeki halkın olay karşısında korktuğunu belirtti.

Yanardağ gibi yanıyor

Videoyu kaydeden vatandaş "Kahramanmaraş, Göksun. Bu Büyükkızılcık Kuş Kayası dediğimiz dağ, yanardağ gibi yanıyor. Bunu uzmanlara, yetkililere ulaştırır mısınız? Korkuyor halk ne olduğunu bilmiyor. Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu normal dağ. Önce şu alttaki siyah yerden bir petrol gibi, lav mı petrol mü çok değişik şeyler oluyor burada" diyerek yardım istedi.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal