Depremin 5. gününde hayata tutundular

Kahramanmaraş’ın Pınarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından en fazla etkilenen illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hatay’da Hikmethan isim bir erkek, Diyarbakır’da ise bir kadın 101 saatin ardından enkaz altından sağ olarak çıkartıldı. Enkazdan çıkarılan annenin ardından oğlu da enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

10.02.2023-09:46 - (Son Güncelleme: 10.02.2023-09:46) Depremin 5. gününde hayata tutundular

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketinden en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye ve Adana’da yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, saatler sonra göçük altından sağ olarak çıkarılanların haberleriyle umutlu bekleyiş sürüyor.

101. Saatte dört iyi haber

Akşam’da yer alan haberde, Hatay’da Hikmethan isimli bir erkek, Diyarbakır’da ise bir kadın 101. Saatte göçük altından kurtarıldı. Kurtarılan annenin ardından oğlu da enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Öte yandan aynı saatlerde Hatay’da bir kişi daha arma kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ta 100. saatte bir kadın daha enkaz altından kurtarıldı

Gaziantep’te herkesin umudunu yitirdiği anlarda, çıkardığı sesle arama kurtarma ekiplerini harekete geçiren 17 yaşındaki genç 94 saat sonra enkazdan yürüyerek çıkıp yakınları göçük altında olanlara umut verdi. Enkazdan gelen sesi fark eden ekiplerin çalışmaları sonucu irtibata geçtiği kişinin adının Adnan olduğunu söyleşmesi üzerine günleredir gece gündüz demeden enkazın yanında nöbet tutan baba, dua edip secdeye kapandı. Genç adamı kurtaran AFAD görevlisi, sohbet sırasında Adnan’ın 5 gün boyunca 5 vakit namaz kıldığını ifade etti.

Yürüyerek çıktı

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde deprem sonrası yıkılan 5 katlı Gölgeler Apartmanı’nda enkaz altında kalanlardan biri olan 17 yaşındaki Adnan Muhammet Korkut 94 saat sonra enkaz altından yürüyerek çıkarıldı. 5 gün boyunca bodrumda kurtarılmayı bekleyen Adnan Muhammed Korkut, 94 saatin sonunda kurtarıldı. AFAD ekiplerinin duyduğu sese doğru yönelen çalışmaları sonucu isminin Adnan olduğu öğrenilen 17 yaşındaki genci kurtarmak için ekipler insan üstü bir çaba harcadı. Oğlunun ses verdiğini öğrenen ve günlerdir enkazın başından ayrılmayan baba Mehmet Korkut ise bu müjdeli haberi alınca secdeye kapanıp dua etti.

99. Saatte Kahramanmaraş'ta bir kişi enkazdan kurtarıldı

Ekiplerin yarım saatlik çalışmaları sonucunda yeri tespit edilen Adnan, içeri uzatılan kıyafetleri alıp enkazdan yürüyerek çıktı. AFAD, polis, sağlık ekipleri ve enkaz başında bekleyen vatandaşların "Adnan" tezahüratları eşliğinde enkazdan çıkan genç, ambulansa alındı. Adnan, "İyiyim, kendi tuvaletimi yapıp içerek hayatta kaldım. Hayatta durabildim Rabbimin sayesinde. Sadece sizin gelmenizi bekledim, tek başıma, siz de geldiniz Allah'a çok şükür. Aşağı da köpeğim de vardı, sesi geliyordu" ifade edildi. 

Hatay'daki enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, Hatay’da katıldığı arama kurtarma çalışmalarında 15 yaşındaki kız çocuğu Sela Elbarazi'yi ve aynı aileden dört kişiyi depremin arından 96 saatin geçmesine rağmen enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Enkaz altında sağ olarak kurtarılan Selda bebek sağlık ekiplerine teslim edilirken göz yaşlarına hakim olmadılar. Hatay Antakya Ürgan Paşa Mahallesi, Şehit Mehmet Duran Caddesi, Huzur Apartmanı, 14 numarada çalışma yapan Pendik Belediyesi arama kurtarma ekipleri bebek sesi duyarak çalışmalarını yönlendirdi. Arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabalar sonrası 1,5 yaşındaki Sela enkazdan sağ çıkarıldı. Ardından Sela'nın anne babası, kardeşi ve dayısı da enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Umut bebek

Enkazdan el sallayarak çıktı

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen iki büyük depremin ardından anne ve kızı 92 saat sonra sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Anne Hatice enkazdan el sallayarak çıktı, ambulansa binene kadar el sallamaya devam etti. Ardından Mihriban anne sağ kurtulurken ekiplerinin elini sıkı sıkı tuttu.

Türkiye'yi yasa boğan ve 10 şehrin etkilediği depremin 4'üncü gününde deprem bölgesinde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen i7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkazda süren çalışmaların 92'inci saatinde güzel bir haber daha geldi.

92 saatin sonunda kurtarıldı

-Manolya Apartmanı'nda enkaz altında kalan Hatice Özçelebi (33) 92 saat sonra ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı.

-Ambulansa alınan Adnan, alkışlar ve tekbir sesleri arasında hastaneye kaldırıldı.

-HATAY'DA 7 YAŞINDAKİ ASYA 95 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI

-KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMDEN 95 SAAT SONRA YAŞLI BİR KADIN ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

-Bartın'ın Amasra ilçesindeki TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde görevli madenciler deprem sonrası görevlendirildikleri Kahramanmaraş'ta yaşlı bir kadını enkazdan çıkardı.

-Depremin ardından 95 saat geçmesine rağmen 48 saattir dinlenmeden canla başla çalışan madencilerin enkaz altında sağ ulaştıkları yaşlı kadın sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Hatay'da 90 saat sonra 10 günlük yağız bebek ve annesi enkazdan sağ çıkartıldı

-Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz altından 90 saat sonra 10 günlük yağız bebek ve annesi enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

-Yağız bebek sağlık ekipleri tarafından annesi ile birlikte hastaneye sevk edildi.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal