Depreme dayanıklı diye satıldı: Saniyeler içinde yıkıldı

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya’da yeni yapılan ve depreme dayanıklı diye satışa çıkarılan bir apartman depremin şiddetine dayanamayıp çöktü. Binanın yıkılış anı kameralara yansıdı. Çöken binada 44 dairenin olduğu bildirilirken, dairelerin emlak sitelerinde 3 milyon liraya yakın bir fiyatla satışa çıkarıldığı öğrenildi.

07.02.2023-10:06 - (Son Güncelleme: 07.02.2023-12:06)

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı sabah 09.45 itibarıyla 3 bin 881’e yükselirken yaralı vatandaşların sayısı ise 20 bin 426 yükseldi. 5 bin 775 bina yıkıldı teyidi yapılmamış ama yıkıldığı ihbar edilen yaklaşık bina sayısı ise 11 bin 302 olarak belirtildi.

Deprem bölgesinden yürek burkan birçok haber gelmeye devam ederken dün sosyal medyada gündem olan bir başka görüntü tepkilere neden oldu.

Depremin ardından Malatya’da 300’den fazla bina çökerken, binalardan birinin daha 2 yıl önce yapıldığı öğrenildi. Depreme dayanıklı adı atlında satışa çıkartılan Asur Komutları, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk depremle yerle bir oldu. O anlar ise kameralara yansıdı

Depreme dayanıklı diye satılmış

Depreme dayanıklı diyerek  satılmış

‘Depreme dayanıklı’ adı altında satışa çıkartılan ve milyon liralara satılan lüks dairelerin yer aldığı Asur Konutları, saniyeler içinde çöktü. Çöken binada 44 dairenin olduğu öğrenildi. 

Malatya’da depreme dayanıklı olarak pazarlanan ve emlak sitelerinde 2 milyon 850 bin liradan satılan daireler saniyeler içinde yerle bir oldu. O anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde binanın yıkılmasıyla vatandaşların etrafa kaçıştığı görüldü.

Binayı inşa eden firmanın internet sitesinde binanın özellikleri arasında 'Depreme dayanıklı Radye Temel'e sahip olması ve 'Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje'si olması sayılıyor

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal