Depremde ailesini kaybeden bebekler devlet himayesine alındı

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinin yaşandığı Kahramanmaraş’ta, refakatçileri olmayan 16 bebek Ankara’ya getirildi. Bebekler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakıcı anneleri tarafından alınarak Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edilmek üzere ambulanslara taşındı. Enkazdan çıkarılan 2 bebeğin isimleri bilinmediği için, bebeklere “Enkaz bebek” isimlerinin verildiği öğrenildi.

09.02.2023-14:18 - (Son Güncelleme: 09.02.2023-17:31) Depremde ailesini kaybeden bebekler devlet himayesine alındı

Deprem bölgesinde kullanılmak üzere tahsis edilen Cumhurbaşkanlığına ait uçak, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği bölgelere hem sağlık ekipleri ile yardım malzemelerini taşıdı hem de bölgedeki durumu kritik yaralıları tedavileri için Ankara’ya ulaştırdı. Depremzede 16 bebek Kahramanmaraş'tan Ankara'ya Cumhurbaşkanlığı uçağı ile getirildi

Kahramanmaraş'tan Ankara'ya getirildi

16 bebek bakanlık himayesine alındı

Cumhurbaşkanlığı uçağının son yolcuları ise deprem bölgelerinde refakatçisi olmayan bebeklerdi. 0-1 yaş aralığındaki 16 bebek, Kahramanmaraş’tan alınarak Ankara’ya getirildi. Bebekler Esenboğa Havaalanı’na inen uçaktan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakıcı anneleri tarafından alınarak Etlik Şehir Hastanesi’ne nakledilmek için ambulanslara taşındı. Bebeklerin Cumhurbaşkanlığı uçağından teslim alınırken Bakanlık Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri hazır şekilde bulundu. Genel sağlık durumları iyi olduğu öğrenilen bebekler, kontrollerinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk kuruluşunda bakım altına alınacak.

Depremzede 16 bebek Kahramanmaraş'tan Ankara'ya getirildi

Enkaz bebek

"Enkaz bebek"

Ankara’ya nakledilen 16 bebeğin üzerinde kimliklerinin tespitini kolay bir hale getirmek için bazı bilgiler verildi. Deprem enkazından çıkartıldığı öğrenilen 2 bebeğin isimleri bilinmedi için, bebeklerin üzerlerinde yer alan bilgiler dışında “Enkaz bebek” ifadesine yer verildiği öğrenildi. Deprem sırasında Kahramanmaraş’ta hastanelerde, refakatçileri olmadan tedavileri süren diğer 14 bebek ailelerine ulaşılmadığı için Ankara’da koruma altına alındığı öğrenildi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal