Deprem Yunanistan'ı Da Etkiledi! 2 Kişi Öldü

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. İzmir olmak üzere pek çok ilde hissedilen depremin merkez üssünün Sisam (Samos) Adası olduğu öğrenildi.

31.10.2020-01:41 - (Son Güncelleme: 31.10.2020-01:40) Deprem Yunanistan'ı Da Etkiledi! 2 Kişi Öldü

Başkent Atina'dan Girit Adası'na kadar ülkedeki geniş bir alanda hissedilen depremde Sisam'da hasara ve can kaybına neden oldu.

'2 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ'
Simas'ta acil durum yetkilisi, Vathy kasabasında baygın halde bulunan bir kız diğeri erkek iki çocuğun öldüğünü açıkladı. Bölgede çok sayıda yaralı olduğu ifade edildi. Yunan yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı halka evlerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

'TSUNAMİ ORAYI DA VURDU'

Karlovasi Limanı'nda ve diğer kıyı bölgelerinde meydana gelen küçük ölçekli tsunamiler sebebiyle çok sayıda araç ve ev sular altında kaldı.

'TARİHİ KİLİSE'NİN DUVARI YIKILDI'

Karlovasi bölgesinde bazı eski yapıların yıkıldığı, kimi evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldiği, çatıların çöktüğü ve tarihi Panagia Theotokou kilisesinin hasar gördüğü belirtildi.

İzmir depremi Yunan adası Sisam'ı da vurdu: 2 çocuk yaşamını yitirdi - 3

'İKARİA ADASI UCUZ ATLATTI'

Öte yandan, Sisam yakınında yer alan İkaria Adası'nda toprak kaymaları meydana geldiği, yollarda oluşan hasar nedeniyle bölgede ulaşımın durduğu aktarıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal