Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür uyarıyor: “Muğla ve Adana depremleri Acıpayam fayını aktif hale getirebilir!”

Bugün Muğla ve Adana'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'nin deprem uzmanları tarafından yakından takip ediliyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu depremlere ilişkin önemli bir uyarıda bulundu.

26.03.2024-09:26 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-10:59) Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür uyarıyor: “Muğla ve Adana depremleri Acıpayam fayını aktif hale getirebilir!”

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sabah saat 05.04'te, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde ise öğle saatlerinde 4.0 şiddetinde depremler meydana geldi. Bu depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Acıpayam fayını işaret ederek daha büyük depremlerin olasılığına dikkat çekti. Acıpayam fayı, bölgede aktif olarak bilinen önemli fay hatlarından biridir ve geçmişte büyük depremlere neden olmuştur. Prof. Dr. Görür'ün uyarısına göre, bu son depremler Acıpayam fayını aktif hale getirebilir ve daha büyük depremlerin üretilmesine yol açabilir.


“Çok daha büyük deprem üretebilir!”

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yaşayan halkı, uzmanların bu tür uyarılarını dikkate alarak gerekli önlemleri almalı ve deprem riskine karşı hazırlıklı olmalıdır. Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Arkadaşlar, bugün Karaçam-Köyceğiz/Muğla’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem haritada görüldüğü gibi, KD-GB doğrultuda uzanan Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede. Sevgiyle"

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal