Deprem uzmanı açıkladı! Türkiye'deki en güvenli deprem bölgesi..

Deprem uzmanı Moriwaki, Türkiye’nin deprem riskinin az olduğu yerleri açıkladı. “ Deprem değil, bina öldürür” sözüyle gündeme gelen Moriwaki, önlemin inşaat boyutuna da dikkat çekti.

04.01.2024-11:04 - (Son Güncelleme: 04.01.2024-15:40) Deprem uzmanı açıkladı! Türkiye'deki en güvenli deprem bölgesi..

1999 depreminde Türkiye’ye gelen ve o tarihten itibaren Türkiye’de yaşayan yüksek mimar Yoshinori Moriwaki, aynı zamanda sık sık Deprem semineri veren, depreme farkındalık oluşturmaya çalışan bir mühendis. Türkiye’de yaşanan 6 Şubat depreminin ardından inceleme ve yorumlarda bulunan Moriwaki, deprem riskinin az olduğu bölgeler hakkında bilgi verdi. 

Herkesin deprem ve olası doğal afet için hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Moriwaki, Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu belirttiği açıklamasında tedbir için inşaat ve mühendislik alanına da dikkat çekti. Moriwaki, “Türkiye’de depremin etkisinin en aza indirilmesi için yapıların sağlam olması ve şehirleşme planlanırken ilk önce depreme uygunluk olması gerekiyor. Bir doktor ameliyat sırasında hata yaptığında bir kişinin ölümüne neden olabilir fakat bir inşaat mühendisi yanlış veya hata yaptığında onlarca hatta binlerce kişinin ölümüne neden olur. Deprem değil bina öldürür” dedi.

Akdeniz bölgesini rahatlatan açıklama

Açıklamalarının ardından Antalya-Alanya bölgesinde deprem riskinin az olduğunu, Alanya’nın  ise  deprem açısından güvenli bölge olduğunu belirten Moriwaki, Akdeniz’de oluşabilecek 7 ve üstü depremde en fazla 3 metreye ulaşan bir tsunami dalgasının olabileceğinin de altını çizdi.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal