Deprem soruşturmaları devam ediyor! Yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 218’e yükseldi

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden depremlerden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı olarak değişiklik tespit edilen binalara yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklu sayısı 218’e yükseldi.

02.03.2023-12:38 - (Son Güncelleme: 02.03.2023-17:32) Deprem soruşturmaları devam ediyor! Yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 218’e yükseldi

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremlerde yıkılan ya da aykırı imar mevzuatından ötürü değişiklik tespit edilen binalara ilişkin devam edilen soruşturmalar kapsamında tutuklu sayısı 218’e çıktığı açıklandı.

AA'da yer verilen habere göre, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde çöken ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen yapılara yönelik başsavcılıklarca başlatıla soruşturmalarda 869 zanlının sorumluluğu saptandı.

81 kişi gözaltında

Yakalanan şahısların 218’i çıkarıldıkları hakimlerce tutuklandı, 298 şüpheli hakkında adli kontrole kara verildi. Ayrıca 151 şüpheli hakkında yakalama kararı, 81 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturmalar devam ediyor

Başsavcılıkların talimatıyla 4 kişi gözaltında bulunurken, şüphelilerden 31’ini ise yaşanan depremlerde hayatlarının kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerde, 5 zanlının yurt dışında olduğu anlaşıldı, 81 şüpheli ise ifadelerinin ardından bırakıldılar.

Hırsızlık soruşturmaları

Cumhuriyet başsavcılıklarının, yaşanan depremler ardından bölgede gerçekleşen hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak soruşturmaları kapsamında, 388 olayla ilgili 317 şüpheli belirlendi. Bu şüpheliler

Depremler sonrasında bölgede gerçekleşen hırsızlık olaylarına yönelik soruşturmaları kapsamında, 388 olayla ilgili 317 şüpheli saptandı. Bu şüphelilerden 206'sı tutuklandı, 37 kişi hakkında adli kontrole hükmedildi. Soruşturmalar çerçevesinde, 29 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 10 kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 13 şüpheli ise halen gözaltında bulunuyor.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal