Deprem sonrasında enkazdan böyle çıkarıldı: O anlar herkesi ağlattı

10 ilde ciddi hasara yol açan Kahramanmaraş depreminin ardından kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Enkaz altından çıkarılan her bir kişi umut verirken, son olarak Diyarbakır’da enkaz altından çıkarılan 11 yaşındaki çocuğun o anları sosyal medyada gündem oldu.

06.02.2023-10:05 - (Son Güncelleme: 06.02.2023-16:20)

Türkiye’nin son zamanlardaki en büyük depremi olan 7,4 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depreminin ardından vakit kaybedilmeden kurtarma çalışmalarına başlandı. Çok sayıda arama kurtarma ekibi bölgede çalışmalarını sürdürürken, kurtarma çalışmalarında sessizliğin sağlanması enkaz altındaki vatandaşların çıkarılması için oldukça önem arz ediyor. 

Çıkarılan her vatandaş umut oluyor

Arama kurtarma çalışmalarında ekiplerin zamanla yarışı devam ederken, enkazdan çıkarılan her vatandaş, büyük bir mutluluk ve umutla hastanelere kaldırılıyor.

Kahramanmaraş Deprem Son Dakika

11 yaşındaki çocuk canlı olarak çıkarıldı

Depremden etkilenen Adana'da Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'nde yıkılan bir apartman enkazından canlı olarak çıkarılan küçük çocuk ekiplere moral oldu.

Hatay'da yıkılan binanın enkazında yaşam üçgeni sayesinde hayatta kalan 4 çocuk, vatandaşlar tarafından 3 saat içerisinde kurtarıldı.

O anlara ait görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Diyarbakır’da 11 yaşındaki kız çocuğu kurtarıldı

Öte yandan, Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazında 11 yaşındaki bir çocuk daha kurtarıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal