Deprem sonrası enkazdan çıkarılanlar tekbir sesleriyle karşılandı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem pek çok ilde yıkımlara neden olurken, arama kurtarma çalışmalarına vakit kaybetmeden başlandı. Yıkılan binalarda çalışlarına devam ederken, enkaz altında sağ olarak kurtarılan çocuklar ekiplere umut verdi. O anlar ise sosyal medyada paylaşıldı.

06.02.2023-09:44 - (Son Güncelleme: 06.02.2023-17:45) Deprem sonrası enkazdan çıkarılanlar tekbir sesleriyle karşılandı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem pek çok ilde hissedildi ve yıkımlara neden oldu. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekini sevk edilirken, enkaz altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar sırasında ekipler zaman zaman sessizlik isterken, duydukları seslere yönelerek çalışmalarını o alanlarda yoğunlaştırıyorlar. 

Arama kurtarma çalışmalarında ekiplerin zamanla yarışı devam ederken, enkazdan çıkarılan her vatandaş, büyük bir mutluluk ve umutla hastanelere kaldırılıyor.

Küçük çocuk canlı olarak çıkarıldı

Depremden etkilenen Adana'da Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'nde yıkılan bir apartman enkazından canlı olarak çıkarılan küçük çocuk ekiplere moral oldu.

Çocuklar böyle kurtarıldı: 'Çok şükür! Gel abim!'

Hatay'da yıkılan binanın enkazında yaşam üçgeni sayesinde hayatta kalan 4 çocuk, vatandaşlar tarafından 3 saat içerisinde kurtarıldı.

Enkaz altından çocuklar çıkartıldı

Diyarbakır'da 11 yaşındaki kız çocuğu böyle kurtarıldı.Öte yandan, Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazında 11 yaşındaki bir çocuk daha kurtarıldı.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal