Deprem enkazından çıkarılan araçlarda üzücü detaylar!

Kahramanmaraş’ta depremlerin yıkılan binaların enkazı altında kalan ve kullanılmaz hale gelen araçların götürüldüğü toplama alanları, araba mezarlığını andıran görüntüsüyle yaşanan felaketin boyutunu gözler ününe serdi.

08.04.2023-12:22 - (Son Güncelleme: 08.04.2023-12:34)

Çekici operatörü Yunus Yılmaz, "Normal kaza kaldırmadık. Bir aracı 4-5 parça halinde bizzat gördüm. İnsanların hatıralarını gördüm. Tespihi, ceketi, seccadesi, Kur'an-ı Kerim'i, arabanın içerisinde kıymetli eşyaları var" ifadelerini kullandı.

Haber/’de yer alan habere göre, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ta yıkılan binaların enkazından çıkarılan araçların, Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan yediemin otoparkına çekiliyor. Aldıkları hasar durumunda farklılıkları olan araçlar, güvenliği sağlanan kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kayıt işlemlerinin sonrasında çekiciden indiriliyor.

Felaketin boyutunu gözler önüne serdi

Araçlardan çıkan değerli eşyalar, emniyet görevlilerince muhafaza edilmekte. Bazı araçların üzerlerin hala moloz parçalarının olması ise dikkat çekti. Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı üyesi çekici operatörü Yunus Yılmaz, yaptığı açıklamada, depremlerde zarar gören yaklaşık bin 300 aracın yediemin otoparkına çekildiğini söyledi.

"İnsanların hatıralarını gördüm"

Bazı araçların 4-5 parça halinde otoparka getirildiğini anlatan Yılmaz, "Deprem bölgesinde çok şeyler gördüm, çok acı anlar yaşadım. 

Normal kaza kaldırmadık. Bir aracı 4-5 parça halinde bizzat gördüm. İnsanların hatıralarını gördüm. Tespihi, ceketi, seccadesi, Kur'an-ı Kerim'i, arabanın içerisinde kıymetli eşyaları var. Bunlara dokunmadan olduğu gibi muhafaza altına aldık. Burası 24 saat emniyet tarafından korunuyor" dedi.

İnsanların hatıralarını gördüm

Bin 300 küsur tane araç kayıtlarımızda" 

Yılmaz, şu ana kadar 500 tane aracın otoparktan çıkışının yapıldığını belirterek, "Araçların çıkışlarını da yine emniyet tescilden sağlıyorlar. Tescil belgeli evrak getirerek. Emniyet güçlerine de teşekkür ediyorum. İnsanların mallarını korudu. Yağma falan herhangi bir şey olmadı. Bin 300 küsur tane araç kayıtlarımızda şuanda, 500 tanesinin de çıkışı verildi tescil belgeli. Şaselerinden ve plakalarından tespit edilerek evraklarını getirip yine bekçiler tarafından teslim ediliyor" diye konuştu.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal