Deprem bölgesine gidecek yardımları kundakladılar: Türk bayrağını ateşe attılar

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından sayısız birçok ülkeden arama kurtarma ile enkaz kaldırma çalışmalarına yardımın yanı sıra insani yardımlarda gelirken Almanya’da barbarca manzaralar yaşandı. Almanya’daki PKK yandaşları, depremzedeler için toplanan yardımları ateşe verdi.

16.02.2023-14:26 - (Son Güncelleme: 16.02.2023-18:08)

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin arından tüm dünya depremzedeler için seferber oldu. Onlarca ülkede, depremde her şeyini kaybetmiş depremzedeler için yardım toplarken Almanya’da insanlığı sığmayan anlar yaşandı.

AA’da yer alan habere göre, Almanya’nın Kuzey Ren Vestfaşya (KRV) bölgesindeki Recklinghausen kentinde, Türkiye’deki depremzedeler için toplanan ve depolarda bekletile yardım malzemeleri PKK terör destekçileri tarafından ateşe verildi.

İnsani yardım malzemeleri tamamen kül oldu

Polis tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, gece 01.00 civarı Bahnhofstrasse'deki bir marketin arazisinde depolanan ürünlerin kasten ateşe verildiği belirtildi. Polisin elinde olayı gerçekleştiren iki kişiyi gösteren video kaydı bulunduğu, ateşe verilen ürünlerin arasında yiyecek, evcil hayvan maması ve kıyafet gibi malzemelerin olduğu belirtildi.

Meydana gelen alçak saldırı hakkında soruşturma başlatılırken, çıkan yangın 30 itfaiye eri tarafından 2 saatlik müdahale sonunda söndürüldü. Depremzedeler için toplanan yardımların tamamı kül oldu.

Şüpheler ırkçı bir saldırı olduğu kanısında

Kundaklama sonucu deprem yardımlarının toplandığı süpermarkette zarar görürken, yardımların bulunduğu yerde asılı bulunan Türk bayrağında ateşe atılması saldırının ırkçı bir saldırı olabileceğini gündeme getirdi.

Türk bayrağını yaktılar

Recklinghausen Polis Sözcüsü Michael Lesch yaptığı açıklamada, "Şu anda yangının nedeni hakkında bir şey söyleyemeyiz. Güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği görüntüler inceleniyor. Görüntülerde iki kişinin bir Türk bayrağını nasıl indirip ateşe attığını görebiliyoruz. Güvenlik kameralarından alınan videolar değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal