Deprem bölgesinde yaşayanları ilgilendiriyor: Borçlar yeniden yapılandırılacak

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden etkilenen 5 ilde mücbir sebepler sebebiyle vergi mükelleflerin borçları yeniden yapılandırıldı. İşte detaylar…

25.05.2024-10:25 - (Son Güncelleme: 25.05.2024-17:20) Deprem bölgesinde yaşayanları ilgilendiriyor: Borçlar yeniden yapılandırılacak

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki vergi mükellefleri, özel bir durum olan 'mücbir sebep' kapsamında değerlendiriliyorlar.

Bu nedenle, vergi borçları için yapılan başvurular ve peşin ödemeler de dahil olmak üzere, ilk taksit ödemelerinin son tarihi 31 Aralık 2024 Salı gününe kadar uzatıldı. 'Mücbir sebep' durumu nedeniyle, 6 Şubat 2023 ile 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken ilk taksitin ödeme süresi, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi takip eden ay olarak belirlendi.

Deprem bölgesinde yaşayanları ilgilendiriyor: Borçlar yeniden yapılandırılacak

Borçlar yeniden yapılandırılacak

TRT Haber’de yer alan habere göre;  sonraki taksitlerin ödeme süreleri de bu ayı takip eden aylık dönemler halinde, en fazla on iki aya kadar uzatıldı. Bu düzenlemeler, vergi mükelleflerinin yaşadıkları özel koşullara uyum sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Aynı zamanda, Resmi Gazete'de terör mağdurlarıyla ilgili önemli bir düzenleme de yer aldı. Terör ve terörle mücadeleden kaynaklanan zararların karşılanması için yapılan başvuruların sonuçlandırılma süresi bir yıl daha uzatıldı. Bu adımın, terör mağdurlarına daha fazla destek sağlamak amacıyla atıldığı belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal