Deprem bölgesinde ekonomi yeniden canlanıyor: 338 geçici iş yerlerinin yapımına başlandı

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde Emlak Konut eliyle 338 geçici iş yerinin yapımına başlandığını açıkladı.

28.03.2023-12:25 - (Son Güncelleme: 28.03.2023-17:05)

Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki ekonominin yeniden canlandırılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaları paylaşan Murat Kurum, deprem bölgesinde Emlak Konut eliyle 338 geçici iş yerinin yapımına başlandığını duyurdu.  Bakan Kurum, sosyal medya mesajında “11 ilimizin normale dönmesi için şehrin yaşaması, ticari hayatın devamlılığı önemli! Nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak esnafımız için de geçici iş yerleri hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Hak sahiplerine teslim edeceğiz

Malatya’da yapımına başlanan geçici iş yerleri hakkında bilgi veren Proje Müdürü Barbaros Kosuf, şu ifadelere yer verdi:

Malatya Geçici iş yeri

“Yaklaşık 26 bin metrekarelik büyük bir alan burası. Burada tamamen çarşı havasında 338 tane dükkân imal edeceğiz. Proje kapsamında öncelikle temellerimizi döküyoruz. Çelik yapıları yaptıktan sonra alt ve üstte çelik saclarla çatıların ve cephelerin montajını yapıyoruz. Pis su, yağmur suyu, elektrik, telekom gibi bütün alt yapıyı hazırlayacağız ve hak sahiplerine teslim edeceğiz.” dedi.  

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal