28.12.2020-14:40 (Son Güncelleme:29.04.2024-06:45)


1

Denizli'de ağrı ile tuvalet kaçırma rahatsızlığıyla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne giden Halil Kul'a gerçekleştirilen mesane ameliyatı sonucunda vücudundan çıkarılan taşların boyutları doktorları da hayrete düşürdü. Ameliyatın akabinde hastaneden taburcu olan Kul, en büyüğü yedi yüz gram olan toplamda 2,5 kilogram ağırlığında olan taşları anı olarak saklamak için yanına aldı.



2

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde ikamet eden işçi emeklisi Halil Kul (73), tuvaletini kaçırma ile ağrı rahatsızlığıyla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. Ürolojide muayene olan Kul'un mesanesi ile böbreklerinde taş olduğu tespit edildi.



3

Halil Kul (73), hastanede yapılan tetkiklerin akabinde Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş aracılığıyla ameliyata alındı. Ameliyat esnasında Kul'un böbreği ile mesanesinden en ağırı 700 gram, toplam2, 5 kilo beş ayrı taş alındı.



4

Kul'un böbrek ile mesanesinden çıkan taşlar doktorları da hayrete düşürdü. Ameliyatın akabinde iyileşen Kul, alınan taşları anı olarak alıp, hastaneden taburcu oldu.



5

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, hastası Halil Kul'un (73) böbreği ile mesanesinden çıkardığı taşların, 18 senelik meslek hayatında çıkardığı en büyük taşlardan olduğuna işaret ederek, "Hastamız 16 yıl önce mesane kanseri nedeni ile ameliyat edilmiş ve mesanesi alınarak bağırsaktan yeni mesane yapılmış. Bu tür ameliyatlarda hasta bir süre idrar kaçırabiliyor. Hastamız da idrar kaçırmanın devam etmesi nedeni ile sürekli sonda kullanmaya başlamış ve takipleri de düzenli olmadığı için uzun süre ihmal edilmiş. Bağırsaktan yapılan yeni mesaneler zaman zaman genişleyip oldukça büyük boyutlara ulaşabiliyor. Hastamızda da bağırsak salgılarının da etkisi ile zamanla taşlar çok büyümüş ve mesanenin şeklini almış. Ameliyatta yaptığımız kesi taşı çıkarmaya neredeyse yetmeyecekti. Taşı çıkarmakta oldukça zorlandık fakat başarılı bir operasyon oldu. Hastamız tamamen iyileştikten sonra yapay idrar tutma cihazı takarak idrar kaçırmasına çözüm sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR