Denizli'de Şehit Sandıkları Dedelerinden 4 Milyonluk Miras

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde ikamet eden altı kardeşe, Birinci Dünya Savaşı'nda şehit olduğunu sandıkları dedeleri Hüseyin Akar'dan dört milyon TL değerinde muz seraları olan bir tarla miras kaldı. Kardeşler, dedeleri hayatını kaybettikten 97 sene sonra devletin verdiği kamulaştırma kararı ile mirası öğrendi.

11.03.2021-16:58 - (Son Güncelleme: 11.03.2021-16:58) Denizli'de Şehit Sandıkları Dedelerinden 4 Milyonluk Miras

Denizli'nin Beyağaç ilçesine bağlı Geriçam Mahallesi'nde ikamet eden Akar Ailesi, Devlet Su İşleri (DSİ) altıncı Bölge Müdürlüğü'nden gelen bir tebligatla çok büyük bir sürpriz yaşadı.

Çiftçilikle uğraşarak geçinen altı kardeş, gönderilen tebligatta mirasçısı oldukları Mersin'in Anamur ilçesinde içinde muz seraları yer alan dört dönümlük tarla için kamulaştırmaya karar verdiklerini gördü. Böyle bir tarlaları olduğunu bilmeyen kardeşler, durumu araştırdıklarında gerçeği öğrendi.

Birinci Dünya Savaşı'nda Suriye-Filistin Cephesi'nde katıldığı savaşta şehit düştüğü sanılan dedeleri Hüseyin Akar'ın aslında hayatını kaybetmediği ve Mersin'in Anamur ilçesine yaşamaya başladığı gün yüzüne çıktı. Beyağaç'ta bulunan köyüne geri dönmeyen, Anamur'da evlenerek kendine yeni bir hayat kuran dede Hüseyin Akar'ın orada çiftçilik yaptığı, mülk sahibi olarak Anamur'da yaşamını yitirdiği tespit edildi.

DAVA AÇILDI

Ailenin Avukatı Savaş Honluk ise nüfus ve tapu müdürlüğünde hazırlattığı bilirkişi incelemesi sayesinde ailenin soybağını gün yüzüne çıkarıp, Mersin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava sayesinde Hüseyin Akar'ın tek mirasçısının 1987 yılında yaşamını yitiren oğlu İbrahim Akar olduğu öğrenildi.

Şehit düştüğünü düşündükleri dedelerinden beklemedikleri bir anda hemen hemen 4 milyon TL değerinde miras kalan Nasuh Akar, Hüseyin Akar, Ramazan Akar, Ayşe Solcun, Samim Gonca ile hayatını kaybeden İsmail Akar'ın çocukları, ortaklığın çözülmesi için Anamur Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Kardeşler davanın bir an evvel neticelenmesini ve mirasa ulaşmayı bekliyor.

''ÇOK SEVİNDİK''

Nasuh Akar, sürpriz mirasa mutlu olduklarını ifade ederek, "Dedemizin Birinci Dünya Savaşı'ndan geriye dönmemesi üzerinde şehit olduğu sanılmış. Askere alındığında bir tane bebeği varmış. Bize hep ‘şehit oldu’ diye anlatıldı. DSİ'den tebligat gelince gerçeği öğrendik. Dedemizin Mersin' in Anamur ilçesinde arazisi olduğu ve bize miras kaldığı böylelikle ortaya çıktı. Gidip görmedik. Denize yakınmış ve üzerinde sera varmış. Değerinin ‘4 milyon lira’ olduğu söyleniyor. Çok şaşırdık. Altı kardeşiz. Hepimiz sonradan gelen mirasa çok sevindik. Dedemizin kabrine gidip ziyaret etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal