Denizli'de akılalmaz olay! Okul müdürünün engelli memura tokat attığı anlar kameraya yansıdı

Denizli'de bir meslek lisesinde görev yapan engelli memur Ercan Topçu'nun, okul müdürü tarafından şiddete uğradığı iddia edildi. İşte bu kadarı da olmaz dedirten haberin detayları...

20.05.2022-13:22 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-14:18)

Denizli'de bir meslek lisesinde görevli olan engelli memur Ercan Topçu'ya okul müdürü şiddet uyguladığı yönünde iddia ediliyordu. Okul müdürünün engelli memura karşı tokat attığı anlar ise an be an kamera görüntülerine yansıdı. Olay Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yer alan bir meslek lisesinde görev yapan engelli memur Ercan Topçu'nun başına geldi. Söz konusu engelli memurun ona verilmiş olan görevleri yerine getirmediği gerekçesiyle Topçu'yla aralarında çıkan tartışmada tokat attı. Yemiş olduğu tokatın sonrasında hayatının şokunu yaşayan Topçu ile okul müdürü öğretmenlerin de araya girmesiyle birlikte sakinleştirildi. Yediği dayaktan sonra hastaneye giden Topçu, almış olduğu darp raporunun sonrasında okul müdüründen şikayetçi oldu. 

''Bir eğitimcinin bu yanlış davranışı sergilemesi bizi derinden sarsmıştır'' 

Okul müdürü tarafından saldırıya uğrayan engelli memurun o an yanında olduğunu dile getiren sendika başkanı Özlem Tam, dayakçı müdürden şikayetçi olduklarını ifade ederek, ''Öncelikli olarak üyemizin bu yaşadığı durumdan üzgünüz. Tarafsız bir şekilde yargılama yapılacağından eminiz. Yüzde 49 engelli bireyimiz devlet memuru olmasına rağmen yaşadığı durumum vahimdir. Kamera kayıtlarında yer aldığı gibi üzücü bir durumdur. Görüntüleri izledikten sonra çok üzüldüm. Bir eğitimcinin bu yanlış davranışı sergilemesi bizi derinden sarsmıştır. Konu cumhuriyet başsavcılığına intikal etmiştir. Gerekli yerlere başvurumuzu yaptık ve şikayetçi olduk.'' diye söyledi.

Diğer yandan engelli memur Ercan Topçu'nun iddialarına yönelik soruları yanıtsız bırakan okul müdürü Ö.F. de yargıya yansımış iddialara ilişkin olarak açıklama yapamayacağını söyledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal