Denizin derinliklerinden servet çıkardı: Değeri tam 2 milyon TL

Karadeniz’de Bartın açıklarında avlanan bir balıkçı, Sibirya nehirlerinde görülen ve dünyanın en pahalı balıklarından birisi olan Sibirya Mersin Balığı’nı yakaladı. Balığın güncel değerinin 2 milyon lira civarında olduğu ifade ediliyor. İşte ayrıntılar…

03.12.2023-09:56 - (Son Güncelleme: 03.12.2023-09:56) Denizin derinliklerinden servet çıkardı: Değeri tam 2 milyon TL

Bartın’ın Amasra açıklarına mezgit avı için açılan Cem Yavuzyiğit adındaki bir balıkçı, Ahatlar mevkisinde havyarı 2 milyon liraya satılan Sibirya Mersin Balığı’nı yakaladı.

Balığı görünce çok şaşırdım

Haber7’nin haberine göre; Sibirya bölgesinde nehirlerin denize döküldüğü bölgelerdeki nehirlerde görülen balık ile hatıra videosu çekilen Yavuzyiğit, hayvanı yeniden doğal ortamına saldı. 

Sibirya Mersin Balığı

Bu sezon ikinci kez aynı balığa rastladığını belirten balıkçı Yavuzyiğit, "Aslında görünce çok şaşırdım. normalde bu bölgede bulanan bir balık değil. Bana ikinci defa denk geldi. Neslinin tükenmekte olduğunu bildiğim için çok kısa bir süre misafir ettim. Hemen denize geri bıraktım. Avlanması yasak olan balıkları avlarsak, bu farklı türleri koruyamazsak, hem Karadeniz'deki balık çeşitliliğini yok ederiz hem de gelecek kuşaklara daha verimsiz bir deniz bırakırız" diye konuştu.

Cem Yavuzyiğit ve beraberindeki balıkçılar, Sibirya Mersin balığını denize bıraktıktan sonra bölgedeki mezgit avına devam etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal