Deniz ve Havuz Suyu Saçları Yıpratır Mı?

Deniz ve havuz suyu saçları yıpratır mı; yaz tatillerinde saçların zayıflaması durumunda nasıl önlemler alınmalıdır? Yaz aylarında saçlar neden daha sönük bir hal alır? Saç bakımında nelere dikkat edilmelidir? İşte detaylar...

16.06.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-13:48) Deniz ve Havuz Suyu Saçları Yıpratır Mı?
Deniz ve havuz suyu saçları yıpratır mı; yaz tatillerinde saçların zayıflaması durumunda nasıl önlemler alınmalıdır? Yaz aylarında saçlar neden daha sönük bir hal alır? Saç bakımında nelere dikkat edilmelidir? Sizin için tüm bu detayları haberimizde bir araya getirdik! Göz atarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Saç Yıpranması Neden Meydana Gelir?
Deniz ve havuz suyu saçları yıpratır mı; saçların kimyasallara ya da deniz suyunun tuzuna maruz kalması durumunda saç yıpranması söz konusu olabilmektedir. Bu maddeler saçın nem dengesini alt üst ediyor. Saç yıpranmasının önüne geçebilmek için yaz tatillerinde bakımın aksatılmaması gerekir. Özellikle ince ve kuru saçlara sahip olan kişilerin bu süreç içerisinde daha dikkatli olması gerekir.
Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Deniz ve havuz suyu saçları yıpratır mı konu başlığı ile alakalı olarak kişilerin bakım ipuçlarına da göz atması gerekiyor;
• Deniz ve havuz suyunun saçları kurutması sebebi ile neme büyük önem verilmesi gerekir.
• Argan yağı ve zeytinyağı karışımının saça sürülmesi ile nem dengesinin büyük ölçüde elde edilmesi de mümkün kılınacaktır.
• Saçlarınızı tatilde sıcağa maruz kaldıkları durumlarda daha çok ılık su ile yıkamalısınız. Ancak bu şekilde saçın yeniden kendine gelmesini mümkün kılabilirsiniz. Sıcak su ile saçların yıkanması köklere zarar vermektedir.
Bu detaylar üzerinden siz de saç bakımınızı sorunsuz bir biçimde tamamlama imkanını elde edebilirsiniz. Saçlarınıza bakım yaparken aynı zamanda kalitesini artırma ve ilerleyen aylarda daha gür ve canlı saçlara sahip olmak için de yatırım yapabilirisiniz.
Nem Terapisine Dikkat!
Saçların nem dengesini yeniden geliştirmesi için harika bir alt yapı oluşturulmalıdır. Sağlıklı saçlara kavuşmak isteyen kişiler için nem terapisi harika bir yöntem olacaktır. Bu işlemleri profesyonel olarak tamamlamak daha verimli olacaktır. Siz de kısa bir süre içerisinde nem terapisi için randevunuzu alarak saçlarınızın yorgun halini üzerinden atmasını sağlayabilirisiniz.
Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde saçların kuruluğundan kurtulması daha esnek ve canlı bir hal alması mümkün kılınıyor. Nem terapisi yaparken aynı zamanda vücudunuzu da susuz bırakmamalısınız. Susuzluk saçların hali hazırda yaz mevsiminde kurumuş olan yapılarını daha da cansız bir hale getirebilir. Hem cilt hem de saç sağlığı için bu konuya çok dikkat etmelisiniz.
Saç Derisine Masaj Yapın!
Saç derisine masaj yaparak saç köklerinin daha da canlı bir hale gelmesini mümkün kılabilirsiniz. Saçların kendini toparlaması için bakımların yanı sıra aynı zamanda bu tür masajlar uygulamanın da katkısını büyük ölçüde elde edebilirsiniz. Saç derisinin masaj sırasında dilerseniz hafif hoş kokulu yağlar ile ovulması da köklere güç verecektir. Masaj sırasında sert hareketler yapmamalısınız. Hatta bunun tam aksine yumuşak davranmalısınız. Sert hareketler kişilerin saç sağlıklarının ve köklerinin zarar görmesine neden olabilir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal